spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Kazahstanul își va redenumi capitala Astana, la trei ani după ce fusese botezată cu numele fostului președinte

- Advertisement -

Kazahstanul își va reboteza capitala Astana, după ce numele orașului fusese schimbat în 2019 pentru a-l onora pe fostul președinte Nursultan Nazarbayev, informează The Guardian.

Actualul președinte, Kassym-Jomart Tokayev, a acceptat revenirea la vehicul nume al capitalei, la trei ani de la schimbare, a declarat purtătorul său de cuvânt. Inițiativa a venit de la un grup de parlamentari kazahi. Una dintre primele decizii luate de Tokayev, după preluarea funcției în 2019 de la Nursultan Nazarbayev, a fost să ceară redenumirea capitalei din Astana în Nur-Sultan. Nazarbayev a condus Kazahstanul timp de 30 de ani, sub Uniunea Sovietică și după proclamarea independenței, în 1991.

El a mutat capitala țării de la Alma-Ata la Astana în 1997. Decizia a fost criticată pentru că orașul este destul de izolat și are parte de ierni foarte aspre, când temperaturile pot ajunge la -51 de grade Celsius.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/kazahstanul-isi-va-redenumi-capitala-astana-la-trei-ani-dupa-ce-fusese-botezata-cu-numele-fostului-presedinte-2082357

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.