Klaus Iohannis a împlinit 61 de ani. Cum arăta preşedintele în tinereţe

Klaus Iohannis a împlinit 61 de ani, astăzi, 13 iunie 2020. Klaus Werner Iohannis s-a născut pe data de 13 iunie 1959 în Sibiu, România. Este un politician roman de etnie germană, membru al unei vechi familii de sași transilvăneni, care din data de 21 noiembrie 2014 este preşedintele ţării noastre.

Klaus Iohannis, cariera politică

Klaus Iohannis a împlinit 61 de ani. Klaus Werner Iohannis, președintele României a fost cadru didactic de fizică şi inspector şcolar înainte de a deveni edil al municipiului Sibiu în anul 2000. În anul 2007 Sibiul a primit titlul de Capitala Culturală Europeană, iar Klaus i-a fost atribuit meritul de a fi modernizat infrastructura şi pus în valoare potenţialul economic şi turistic al oraşului.

Anul 2009 marca căderea primului guvern Emil Boc, iar Klaus Iohannis a fost propus de către Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) pentru funcția de premier, însă fostul președinte Traian Băsescu a refuzat să-l nominalizeze.

În 2013 Iohannis a devenit membru liberal, dobândind funcția de prim-vicepreședinte, iar pe data de 28 iunie 2014 a devenit președintele partidului.

În scurtul său mandat de președinte al partidului, a format o alianță cu Partidul Democrat Liberal (PDL) și a pus bazele unei viitoare fuziuni între cele două partide. Alianța, denumită Alianța Creștin Liberală (ACL), l-a promovat drept candidat la alegerile prezidențiale din 2014, pe care le-a câștigat în al doilea tur de scrutin. A obținut nu mai puţin de 54,43% din voturi, învingându-l pe candidatul PSD, prim-ministrul în funcție securistul Victor Ponta.

La 24 noiembrie 2019, a câștigat în al doilea tur de scrutin, în care a obținut peste 66,09% din voturi, împotriva candidatei social democrate Viorica Vasilică Dăncilă. ….https://www.bzi.ro/klaus-iohannis-a-implinit-61-de-ani-cum-arata-presedintele-in-tinerete-foto-3967878?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ