Klaus Iohannis a promulgat legea care permite angajatorilor să reducă timpul de lucru și salariile

Klaus Iohannis a promulgat legea care permite angajatorilor să reducă timpul de lucru și salariile angajaților, pe fondul pandemiei de coronavirus cu care se confruntă țara noastră. Legea pentru aprobarea OUG 132/2020 a fost promulgată de către seful statului ieri, 8 decembrie.

Măsurile stabilite de către noua lege promulgata sunt valabile în perioada stării de urgenţă/alertă/asediu, precum şi pe o perioadă de până la 3 luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de urgenţă/alertă/asediu.

Klaus Iohannis a promulgat legea. Măsuri destinate salariaților și angajatorilor în contextul pandemiei

A fost promulgată legea care permite angajatorilor să reducă la jumătate timpul de lucru al angajaților și salariile, din cauza pandemiei de coronavirus. Șeful statului a promulgat marți, 8 decembrie, Legea pentru aprobarea OUG 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul pandemiei.

Această lege permite angajatorilor să reducă timpul de muncă al salariaţilor, cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu repartizarea corespunzătoare a programului de lucru şi reducerea corespunzătoare a salariului.

Potrivit acestei legi, reducerea timpului de muncă în condiţiile prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puţîn 5 zile lucrătoare, lunar, angajatorul având obligaţia de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună.

De asemenea, reducerea timpului de muncă se aplică şi în cazul programului de muncă în ture, precum şi în cazul programului de muncă inegal. … https://www.bzi.ro/klaus-iohannis-a-promulgat-legea-care-permite-angajatorilor-sa-reduca-timpul-de-lucru-si-salariile-4086031?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ