Klaus Iohannis convoacă CSAT pentru tensiunile Rusia-Ucraina: „Suntem extrem de îngrijorați”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va convoca săptămâna viitoare o ședință a CSAT pe tema situației tensionate din Ucraina. „Suntem foarte îngrijorați”, a spus președintele, care însă i-a asigurat pe români că autoritățile nu sunt luate prin surprindere de evenimente.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, a arătat președintele.

„Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a mai spus Klaus Iohannis. El a arătat că a avut mai multe discuții cu ministrul apărării și cu alți conducători de servicii specializate. „Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic și acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei”, a anunțat șeful statului.

Klaus Iohannis: Este nevoie de o atenție sporită a tuturor pentru Flancul Estic

Președintele a comentat și declarațiile pe care ministrul de externe, Bogdan Aurescu, le-a făcut miercuri seara la Digi24. Șeful diplomației spunea că se observă din partea Rusiei nu doar masări de trupe, ci și spionaj, propagandă și dezinformare. Întrebat dacă și pe teritoriul României vedem astfel de situații, Klaus Iohannis a spus că „aceste chestiuni există în toată Europa”, dar a adăugat: „Ne preocupă pe toți, dar pentru noi, în România, este extrem de important să fim pe fază și suntem pe fază. Însă noi solicităm – și în ultima vreme văd că reușim din ce în ce mai bine – o atenție sporită a NATO pe zona Mării Negre. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-convoaca-csat-pentru-tensiunile-rusia-ucraina-suntem-extrem-de-ingrijorati-1504789
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ