4.5 C
Vaslui
31-mart.-2023

Klaus Iohannis, despre compensarea prețurilor la carburanți: „Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai”

- Advertisement -

Guvernul a făcut „atât cât se poate”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă la Bruxelles, despre compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani pe litru. Președintele a afirmat că Executivul nu ar fi putut să decidă micșorarea accizei.

„În situația în care și la noi prețurile la pompă au crescut destul de mult, guvernul pe bună dreptate a analizat chestiunea și a ajuns la concluzia că trebuie să facă ceva atât cât se poate. Nu este posibil să plafonezi prețul direct sau să subvenționezi o parte semnificativă, dar atât cât se poate. Am discutat cu premierul această chestiune și mi-a explicat cum vede mecanismul. Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai. Pentru transportul de mărfuri, la final de lună se simte, și la unii se simte chiar semnificativ”, a declarat Klaus Iohannis, joi,  după participarea la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, de la Bruxelles.

Klaus Iohannis a mai spus că măsura anunțată de premierul Nicolae Ciucă este una bună, având în vedere că guvernele nu pot scădea accizele din cauza normelor europene existente. „Reducerea accizelor este doar așa aparent la îndemâna guvernelor, în realitate nu e așa.

La accize este ușor de umblat dacă vrei să le crești, dacă vrei să le scazi nu se prea poate, sub un anumit nivel. Celelalte instrumente sunt să umble la TVA, la sprijin bugetar, alte mecanisme”, a mai adăugat șeful statului.

Citeşte întreaga ştire: Klaus Iohannis, despre compensarea prețurilor la carburanți: „Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu-i dai”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.