Klaus Iohannis: În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. Parlamentarii să înțeleagă că nu putem să ne târguim pe voturi

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că își dorește o stare de alertă „mai suplă”, dar care să conțină anumite prevederi obligatorii, printre care portul maștii în interior, distanțarea socială și măsurile de igienă. Președintele a făcut apel la politicieni să voteze prelungirea stării de alertă și să nu „fugă după voturi”.

ACTUALIZARE: Președintele Klaus Iohannis a revenit asupra declarațiilor în care a susținut că „în fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost”. Președintele și-a cerut scuze celor care ar fi putut să se simtă lezați de declarația respectivă.

„Vreau să mă refer la o arfirmație pe care am făcut-o și unii au scos-o din context. Dacă cineva s-a simțit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit la persoane care sunt sau pacienți sau care au fost afectați de boală.

Am vrut să atrag atenția asupra manipulării pentru că era vorba despre oameni care sunt informați și mi se pare inadmisibil ca o persoană care cunoaște datele să ducă îngrijorările oamenilor în ridicol.

Nu pot să accept ca în România, unde am avut și astăzi mulți bolnavi, să umble unii prin spațiul public și să spună că cineva a ascuns datele și că trebuie să ne relaxăm cu toții. Acești oameni care cunosc datele încearcă să manipuleze.

Să nu dăm crezare informațiilor false și manipulărilor. Nu există alte informații decât cele pe care le aflăm zilnic la ora 13.

Încă odată, dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze, dar cred că și eu trebuie să atrag atenția asupra unei posibile încercări de manipulare a opiniei publice în încercarea de a aduna voturi pentru că vin alegeri”, a declarat Klaus Iohannis, la plecarea din Piața Universității. ….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/klaus-iohannis-in-fata-unei-boli-ori-esti-precaut-ori-esti-prost-parlamentari-sa-inteleaga-ca-nu-putem-sa-ne-targuim-pe-voturi-1321529
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ