Klaus Iohannis l-a convocat la Cotroceni pe ministrul Educaţiei după confirmarea primului caz COVID la şcoală

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte joi cu ministrul Educaţiei la Palatul Cotroceni. Întâlnirea are loc în contextul apariţiei primului caz de infectare cu COVID-19 la şcoală la patru zile de la redeschiderea şcolilor.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat, joi, la Palatul Cotroceni pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Şedinţa are loc la ora 14.00.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Sorin Cîmpeanu are loc în contextul în care cele mai multe unităţi de învăţământ din ţară au reluat, de luni, cursurile în format fizic, în localităţile unde rata cumulată a incidenţei este mai mică de 1 la mie.

De asemenea, discuţia este programată după apariţia primului caz de infectare cu coronavirus la o şcoală din Bucureşti de la redeschiderea şcolilor. Este vorba de o fetiță de clasa a II-a de la şcoala „Sfântul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei. Bunica fetiței a fost confirmată luni cu Covid-19, iar fetița marți, zi în care ea nu a mai mers la școală.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a confirmat că a fost depistat primul elev testat pozitiv cu coronavirus şi că s-au luat măsurile necesare la unitatea de învăţământ, potrivit Hotnews.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că din a doua jumătate a lunii februarie, personalul din învăţământ va avea „prioritate sistemică” la vaccinare.

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. Persoanlul din Educaţie a demonstrat că este prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă de lucrători esenţiali care au disponibilitate de vaccinare, care doresc să fie vaccinaţi în primul rând pentru a contribui la siguranţa sanitară în şcoli ştiut fiind faptul că începând cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a şcolilor din România îşi desfăşoară activitatea prin prezenţă fizică”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o declaraţie de presă. …https://www.romaniatv.net/klaus-iohannis-l-a-convocat-la-cotroceni-pe-ministrul-educatiei-dupa-confirmarea-primului-caz-covid-la-scoala_5267638.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ