21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Supraviețuitorului de Cancer: Sistemul de sănătate are nevoie de o reformă consistentă

Sistemul de sănătate românesc are nevoie de o „reformă consistentă” și de o schimbare de abordare, care să pună pacientul în centrul atenției, afirmă președintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis sâmbătă în cadrul Conferinței Naționale a Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer. Duminică se va sărbători pentru prima dată Ziua naţională a supravieţuitorilor de cancer, stabilită prin lege în prima duminică a lunii iunie. 

„Celebrarea pentru prima dată în România a Zilei Supraviețuitorului de Cancer se datorează, într-o mare măsură, eforturilor societății civile, și implicit dumneavoastră, Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer. Am decis astfel să confer Înaltul Patronaj ediției din acest an a Conferinței Naționale în semn de recunoaștere a acțiunilor pe care le-ați derulat pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților” se arată în mesajul președintelui, prezentat de Diana-Loreta Păun, consilier prezidențial în cadrul Departamentului de Sănătate Publică.

Șeful statului a mai arătat că bolnavii de cancer au de suferit, pe lângă boală, și din cauza „politicilor fragmenare” din domeniu și afirmă că sistemul de sănătate trebuie reformat, pentru a pune pacientul în centrul actului medical…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/klaus-iohannis-mesaj-de-ziua-supravietuitorului-de-cancer-sistemul-de-sanatate-are-nevoie-de-o-reforma-consistenta-1963305

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here