21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Klaus Iohannis: România susţine adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei

România susține adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, care să menţină o presiune ridicată asupra Moscovei, a spus președintele Klaus Iohannis, în timpul unei întâlniri cu ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, aflat în vizită oficială la București.

Președintele a salutat prezența la București a ministrului Luigi Di Maio, în acest context internațional dificil, ca expresie a relațiilor strânse și a Parteneriatului Strategic consolidat dintre România și Italia, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a exprimat susținerea țării noastre pentru adoptarea unor noi sancțiuni care să mențină o presiune ridicată asupra Federației Ruse.

De asemenea, președintele a prezentat eforturile României de a ajuta Ucraina prin centrul umanitar de la Suceava și a salutat implicarea Italiei în operaționalizarea acestui hub logistic. El a precizat, în context, că acest hub umanitar va fi utilizat și pentru a sprijini Republica Moldova, confruntată cu un număr crescut de refugiați. Iohannis a apreciat faptul că ministrul italian de externe se va deplasa în continuare la Chișinău, pentru a discuta cu autoritățile Republicii Moldova despre cele mai bune căi de cooperare pentru gestionarea numărului mare de refugiați ucraineni…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-romania-sustine-adoptarea-unor-noi-sanctiuni-impotriva-rusiei-1871563

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here