14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

L-a dat afară fără discuție: Am primit vestea cu stupoare. Scandal uriaș în jurul laserului de la Măgurele

Nicolae Zamfir, directorul demis al laserului de la Măgurele, crede că este victima unei campanii de denigrare duse de anumiți angajați ai Institutului pe care i-a sancționat pentru nerespectarea unor reguli.

Este scandal în jurul laserului de la Măgurele. Directorul Nicolae Zamfir a fost revocat din funcție, vineri seară, de ministrul educației, Monica Anisie. Fără nicio explicație, susține acesta.

Câteva ore mai târziu, Monica Anisie l-a numit director pe Nicolae Mărginean, unul dintre principalii contestatari ai lui Zamfir. Directorul demis a declarat că a fost uimit de acest gest și că nu i s-a dat nicio explicație.

El crede că este victima unei campanii de denigrare duse de anumiți angajați ai Institutului pe care i-a sancționat pentru nerespectarea unor reguli.

”A trebuit să iau măsuri”

”Nu știu, nu vă pot răspunde, am primit și eu cu stupoare (vestea demiterii – n.r.), sunt uimit de faptul că am fost demis în grabă, deodată, fără nicio discuție. În afară de campania de presă, de denigrare, care a fost în ultimele luni, nu știu alt motiv.

Proiectul merge foarte bine, suntem aproape de finalizare”, a declarat Nicolae Zamfir, sâmbătă, la Digi24.

”Nu știu ce a fost în spatele deciziei doamnei ministru”, a repetat profesorul Zamfir.

El recunoaște că în Institut au fost niște probleme legate de nerespectarea regulilor financiare, nerespectarea unor reguli legate de protecția la radiații nucleare.

”Sigur că a trebuit să iau măsuri, dar acesta este rolul unui director. Cei care au încălcat aceste reguli au găsit de cuviință că e bine să protesteze și să ducă o campanie de denigrare”, susține Nicolae Zamfir, conform sursei citate.

”Lucruri neargumentate sau false”

Academicianul susține însă că nu știe dacă acesta a fost motivul demiterii sale. …https://www.capital.ro/l-a-dat-afara-fara-discutie-am-primit-vestea-cu-stupoare-scandal-urias-in-jurul-laserului-de-la-magurele.html

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here