3.9 C
Vaslui
31-mart.-2023

La 101 ani, un german a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Fost gardian SS, el a luat parte la peste 3.500 de crime

- Advertisement -

Un bărbat de 101 ani a fost condamnat în Germania la 5 ani de închisoare pentru că a luat parte la uciderea a peste 3.500 de prizonieri în lagărul de concentrare nazist Sachsenhausen, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Judecătoria Neuruppin a pronunțat sentința marți.

Bărbatul, care locuiește în statul Brandenburg și a cărui identitate nu a fost făcută publică, a negat că a lucrat ca gardian SS în lagăr și că a contribuit în vreun fel la moartea miilor de prizonieri. Luni, s-a declarat încă o dată nevinovat în fața instanței, care o zi mai târziu l-a condamnat la 5 ani de închisoare, potrivit The Independent.

„Nu știu de ce sunt aici”, a spus el din nou la încheierea procesului. În timpul audierilor, inculpatul a declarat anterior că nu a făcut „absolut nimic”. El a negat că ar avea vreo informație despre numeroasele crime care au avut loc la Sachsenhausen, spunând că a fost muncitor la fermă în acea perioadă.

Dar procurorii susțin că el a luat parte „cu bună știință și de bunăvoie” la crime, în calitate de gardian. Au prezentat în instanță documente potrivit cărora în lagăr a existat un gardian cu nume identic cu al inculpatului, cu aceeași dată de naștere și același loc de naștere, dar și alte acte doveditoare…https://www.digi24.ro/stiri/externe/la-101-ani-un-german-a-fost-condamnat-la-5-ani-de-inchisoare-fost-gardian-ss-el-a-luat-parte-la-peste-3-500-de-crime-1992119

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.