La Bârlad, gata cu vânzãrile auto “la botul calului”, pe strãzi! Sanctiunile sunt mari!!

DECIZIE RADICALÃ… Odatã cu deschiderea noului târg auto din localitate, începând cu data de 8 decembrie, proprietarii autoturismelor expuse spre vânzare pe domeniul public riscã sanctiuni importante, dacã nu respectã legislatia în vigoare, cu privire la comertul stradal. Târgul Auto din Bârlad se aflã în incinta Talciocului din localitate, pe strada Gr. Vasile Milea, lângã Garnizoana Militarã. Cine va mai lãsa pe stradã masini cu anunturi de vânzare, va fi pasibil de amendã de la 500 pânã la 2000 de lei pe zi! Amenda primitã poate fi repetatã zilnic, dacã proprietarul masinii nu o retrage de pe stradã!

Potrivit prevederilor Hotãrârii de Consiliu Local nr. 102/2019, art. 4, persoanele fizice care îsi vor expune masinile spre vânzare pe partea carosabilã a drumurilor, parcãrilor, trotuarelor sau spatiilor verzi ale domeniului public, riscã amenzi cuprinse între 500 lei si 1.000 lei. Persoanele juridice care încalcã prevederile aceluiasi articol pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse între 1.000 lei si 2.000 lei. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de cãtre angajatii Politiei Locale Bârlad.

„Întrucât spatiul de expunere amenajat initial la Centrul de Afaceri nu a rãspuns preferintelor bârlãdenilor care au autoturisme de vânzare, am amenajat un altul, situat în incinta bazarului de pe strada General Vasile Milea. Aici, zona, una destul de populatã si accesibilã, a fost pregãtitã încã din toamnã, are supraveghere video si pazã, deci nu mai sunt motive pentru cei care au masini scoase la vânzare sã spunã cã potentialii cumpãrãtori nu s-ar deplasa pânã la târg pentru a le vedea masinile. Asadar, facem apel la toti cei care vând masini sã elibereze domeniul public si sã le ducã în noul târg, din douã considerente. În primul rând, sanctiunile sunt destul de mari si apoi tarifele de stationare sunt mai mult decât simbolice. Începem astfel sã degajãm în principal arterele principale ale municipiului care, dupã cum se observã, au fost sufocate de astfel de autoturisme. Angajatii Politiei Locale vor începe imediat actiunea de identificare a proprietarilor acestor masini, indiferent de zona în care se aflã expuse spre vânzare”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Programul de functionare a noului târg, care are o capacitate totalã de pânã la 100 de autoturisme, este de luni pânã duminicã, în intervalul orar 08.00-14.00. Pentru prima zi de expunere se percepe o taxã de 10 lei/autoturism iar din a doua zi taxa este de 1 leu/zi, pentru toatã perioada de expunere în târg. De mentionat cã, în cazul în care o persoanã a fost sanctionatã pentru ocuparea domeniului public cu un autoturism scos la vânzare iar aceasta nu se conformeazã pentru a-si muta masina, o sanctiune cu acelasi cuantum poate fi datã si în ziua imediat urmãtoare.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ