spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

La Bârlad, o nouă creșă și-a deschis porțile (FOTO)

- Advertisement -
DESCHIDERE… Noua Creșă, construită din temelii în Bârlad, a fost inaugurată,în prezența autorităților!

ÎN SFÂRȘIT!… O nouă creșă, construită din temelii în Bârlad, funcționează la capacitate maximă. Cei 45 de micuți care i-au călcat pragul se pot acum bucura de cele mai moderne condiții de educație.

Evenimentul a avut loc în prezența autorităților județene și locale, dar și a părinților care și-au înscris copiii la această unitate de învățământ. Au răspuns invitației organizatorilor Daniel-Garincha Onofrei, Prefect de Vaslui, Dorin Apostu, subprefect, Andrei-Teodor Huiban, Inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, edilii orașului, consilieri locali, directori de unități de învățământ din municipiu și mulți alții. Ceremonialul religios de sfințire a edificiului a fost condus de preotul Vasile Lăiu, Protopop de Bârlad, asistat de preot Adrian Popovici. Reamintim că valoarea totală a proiectului creșei de pe strada Mircea cel Bătrân a fost de 2,7 milioane lei, din care peste 1,7 milioane lei au fost atrași prin Progranul Național de Dezvoltare Locală. Termenul de execuție a fost de 12 de luni. În prezent, Creșa nr. 2 Bârlad este structură a Școlii Gimnaziale „Stroe Belloescu”. După finalizarea construcției (în luna aprilie a.c.), municipalitatea locală a predat managementul creșei Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în baza unei legi adoptate anul trecut, care le dă libertatea autorităților de a transfera aceste unități în responsabilitatea inspectoratelor școlare. CLM Bârlad, ca municipalitate, și-a făcut datoria și a construit această creșă. S-au accesat fonduri europene, în valoare de 2,28 milioane lei, plus contribuția CLM Bârlad. Construită pe o suprafață de 493 mp, având o curte peste 6.500 mp, creșa este una dintre cele mai moderne din județul Vaslui, îndeplinind până în cel mai mic amănunt cerințele Uniunii Europene. Are capacitatea de a găzdui 50 de copii. Clădirea înglobează spații de joacă, dormitoare, vestiare, cabinet medical, bucătărie, biberonerie, sală pentru spălat vasele, cameră frigorifică, spațiu pentru depozitarea alimentelor, spălătorie, călcătorie, băi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Asta-i de pe deal!! O știm cu toții băiețașii!!😘Fată darnică și generoasă. Și fratele la fel, băoet buuun.
    Salutare, coană Mare! Și succes pe mai departe!! Hă, hă! Tre să dai de băut ca pe vremurile bune!!!

  2. Iubirea cui ,bre?! Ați innebunit cu totul voi ăstia de la Vremea Nouă??? Aveam pretenții! Iubirea unui hipopotam cu gtete roșii?! Dă-vă încolo că vomit!!!! Alte știri mai aveți? Colcăie orașul de noroi, nema parcări, copilul innoată în glod pănă la cămin și pe voi vă mănàncă de reclamă…și băi fraierilor care comentați, sunteți duși…de tot? Ce tot creați subiecte cu iubiri și alte tâmpenii..parcă vorbiți de Cruduța.! Păi dă o dracului de treabă, de cănd rinocerul e căprioară???? Interesați-vă de problemele orașului !

  3. Da..și toți papagalii au venit să aplaude chichireaza!!Poze, slujbe, păpicu de după, protocolul adicătelea, bani decontați pe ordine de deplasare pt staff, din a cui bani?? Era nevoie de mascarada de deschidere? Pe cine ajută?! Pe micuții de la cresă? Nuuu… era pt fală, poză și restul..reclamă. Apropo, dmn director nu prea încape în poză, răilor!!! „Mare noutate”!! Drumul până la „marea creșă” arată ca pe Epureanu?

    • Doamna director este cea cu sacou rosu, din dreapta cum privesti fotografia. Dar daca o intrebi pe ea va spune ca adevaratul director este pe treptele de la intrare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.