La Bârlad se va construi a treia creșă pentru copiii din zona Cartier Deal 2!

ANALIZĂ… Consilierii bârlădeni vor analiza o inițiativă a primarului Dumitru Boroș, privind aprobarea proiectului «Construire și dotare creșă în municipiul Bârlad, județul Vaslui» și a cheltuielilor legate de proiect.

PROIECT APROBAT… Consilierii bârlădeni vor analiza aprobarea proiectului „Construire și dotare creșă în Municipiul Bârlad, județul Vaslui”. Este cea de a treia creșă care va fi construită la Bârlad, valoarea totală a proiectului fiind în cuantum de 4.260.330,89 lei (inclusiv TVA). Inițierea proiectului de hotărâre a fost determinată de primirea scrisorii pentru demararea etapei precontractuale emisă de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Contribuția proprie a UAT Municipiul Bârlad, în procent de 2,01% din valoarea eligibilă a proiectului, este în cuantum de 40.374,90 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului „Construire și dotare creșă în Municipiul Bârlad, județul Vaslui”. Sumele reprezintă cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului și se vor asigura din bugetul propriu al UAT Municipiul Bârlad, județul Vaslui.

La ședința ordinară din data de 30 martie, consilierii bârlădeni vor analiza o inițiativă a primarului Dumitru Boroș, privind aprobarea proiectului «Construire și dotare creșă în municipiul Bârlad, județul Vaslui» și a cheltuielilor legate de proiect. Este vorba despre o investiție pentru care funcționarii Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bârlad au depus documentația în vederea obținerii de finanțare cu fonduri europene de mai bine de doi ani și despre care primarul Dumitru Boroș spunea, la începutul lui septembrie anul trecut, că a fost aprobată și se află în faza de evaluare tehnico-financiară. Proiectul vizează construirea unei noi creșe (alta decât cea aflată în construcție pe strada Mircea cel Bătrân nr. 88 și finanțată prin PNDL) pe Aleea Crângului, la marginea cartierului Crâng, chiar lângă nou înființatul cartier Alexandru cel Bun. Pentru a se putea obține finanțarea respectivă, cei 21 de consilieri bârlădeni de la PNL, PSD, ALDE, USR și cel independent trebuie să aprobe valoarea totală a investiției în cuantum de 4.260.330,89 lei cu TVA, din care suma de 2.008.701,63 lei reprezintă valoarea totală eligibilă, iar suma de 2.251.629,26 lei valoarea totală neeligibilă, dar și contribuția proprie a Bârladului în procent de 2,01% din valoarea eligibilă, în cuantum de 40.374,90 lei, ce reprezintă cofinanțarea municipalității la acest obiectiv de investiție. Menționăm că în Bârlad funcționează momentan o singură creșă, cu o capacitate de 55 de locuri. În toamna anului trecut au demarat lucrările la o nouă creșă, amplasată pe strada Mircea cel Bătrân nr. 88, din cartierul Crâng, lucrările fiind avansate.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ