spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

La București, Ciucă se pupă cu Ciolacu de dragul comasatelor, la Vaslui, Solomon se urcă pe… casă, dar Tătaru îl dă jos

- Advertisement -

CONTRE… La Vaslui, entuziasmul cu care liderii politici de la București ai PSD și PNL au anunțat comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, dar mai ales participarea pe liste comune la Parlamentul European, nu prea s-a propagat cu aceeași măsură. Liderii județeni ai celor două formațiuni, mai degrabă și-ar înfinge cuțite în spate la Vaslui, decât ar colabora. La conferința de presă comună de la Palatul Parlamentului a lui Ciucă și Ciolacu, s-a lăsat de înțeles că acolo unde se dorește, în teritoriu, după modelul listelor comune PSD-PNL de la europarlamentare, s-ar putea merge și la alegerile locale. Numai că, la Vaslui, acest scenariu nu este agreat, nici de vremelnicul lider județean al PSD, Adrian Solomon, și nici de fostul ministru PNL, Nelu Tătaru. Arogant, Solomon spune că ar încerca, dar nu are cu cine negocia la Vaslui, fiindcă Tătaru nu este om politic, iar deputatul liberal nici nu-l recunoaște măcar ca lider pe Solomon și spune că dacă ar fi posibil un astfel de scenariu, dar nu-i cazul, doar la București s-ar putea discuta astfel de alianțe, fiindcă Solomon e imatur și nu poate duce o discuție până la capăt fără să se isterizeze.

Solomon mălai visează și, după ce a stat la cutie o vreme, acum iar a devenit arogant, jignindu-l pe Tătaru

Solomon a fost, după arestarea lui Buzatu, un politician care părea că știe ce face. Și-a calculat cu atenție pașii pentru a pune mâna pe șefia PSD Vaslui. Parcă nu mai era acel tip impulsiv, care-l speria pe Mustafa în shaormeria sa din Centrul Vechi al Bucureștiului, iar declarațiile sale politice despre criza din PSD, după arestarea lui Buzatu, conduceau la ideea că chiar s-a maturizat. Dar minunea nu a ținut decât jumătate de an. Acum, văzându-se oarecum cu sacii în căruță, după ce a câștigat competiția internă și a fost numit președinte interimar, dar mai ales după ce l-a îndepărtat pe Ciupilan de la ambiția de a fi șef la CJ Vaslui, Solomon a revenit la metehnele sale mai vechi. Folosindu-se de pretextul alegerilor comasate, acesta a sărit la gâtul lui Tătaru absolut gratuit, explicându-i că nu este suficient de bun pentru a sta la masă cu el în eventualitatea în care la Vaslui s-ar fi decis o alianță PSD-PNL la alegerile locale. Iată ce a declarat pentru Vremea Nouă despre acest scenariu: “E greu la Vaslui. Cu Tătaru nu se poate discuta. Nu se ține de cuvânt! Am vorbit ceva cu el, în urmă ce ceva timp, dar văd că nu se poate debarasa de Ponea (n.r. directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentului). O fi el un bun chirurg și cel mai bun ministru al sănătății, dar om politic nu este. Ca să vă răspund la întrebarea dumneavoastră, dacă se va face alianță cu PNL, spun da, dar în alt mod. Voi lua toți liberalii lui Tătaru pe lista noastră a PSD. Că altfel nu merge. Și apoi nu ar avea ce pune pe masă. Primar la Bârlad nu mai are, senatorul Bîca a semnat cu noi, ce să-i dăm… Negreștiul?” S-ar putea ca această euforie a deputatului bârlădean să fi venit un pic cam devreme. Se crede învingător prea devreme. Dacă crede că deja cărțile sunt tranșate la județ și în principalele orașe în favoarea PNL, se înșală. La Vaslui, bătălia electorală va fi una complicată, fiindcă intervine factorul AUR, care, de exemplu, la Vaslui, prin Ionel Sandu, are un cuvânt greu de spus și nu numai. La județ, Arcăleanu îi va încurca teribil, fiindcă cu sprijinul USR și al PMP, omul care acum patru ani s-a apropiat la 1.300 de voturi de Buzatu poate face surpriza. Nu mai vorbim la Bârlad. Acolo jocurile încă nu sunt făcute, mai ales că alegerile locale făcându-se în vară, îi cam taie elanul lui Boroș, fiindcă orașul e vraiște, iar până pe 9 iunie nu va reuși să spoiască străzile transformate în tranșee.

Nelu Tătaru, omul care are cea mai mare notorietate și credibilitate din județ, îl lămurește pe Solomon: “PNL nu vrea liste comune la alegerile locale!”

Nelu Tătaru a răspuns calm atacului lui Solomon. “În primul rând, la PNL s-a decis doar că vor fi liste comune la alegerile europarlamentare și atât. Noi nu am discutat de alianțe la nivel local, nici măcar la București, unde s-ar impune totuși un candidat comun. Așa că, PNL Vaslui la alegerile locale va avea proprii candidați, ne batem la CJ Vaslui, la Primăria Vaslui. Normal că vrem să ne recuperăm Primăria de la Bârlad, fiindcă acolo vorbim de un electorat profund de dreapta. Și la Huși încercăm să recuperăm simpatia electoratului nostru tradițional și credem că acum avem șanse. Nu văd, așadar, de ce s-ar pune problema de liste comune la locale. Noi îi avem pe cei din PSD parteneri de guvernare, acum și la europarlamentare, îi respectăm, dar nu stăm în județ cu ei la masă, fiindcă viziunea noastră, a liberalilor, în administrația publică locală este alta. Noi ne croim drumul spre primării și CJ prin noi înșine, nu luând lumină de la vorbitor. Dacă se va ajunge totuși la niște discuții pentru o eventualitate alianță, deși eu nu văd cum, nu voi discuta cu cei de aici. Discuțiile se vor face la București, așa cum a fost și pe vremea lui Buzatu, fiindcă nu poți să negociezi cu personaje care pe la jumătatea discuției se isterizează și gândesc totul, în cheia unor câștiguri imediate”, a spus Nelu Tătaru. Acesta, la acest moment, se bucură în județ de cea mai mare notorietate și încredere la nivelul oamenilor politici angrenați în aceste bătălii electorale și deja și-a anunțat intenția de a candida la CJ Vaslui. O înfruntare între acesta și Trifan, îl poate duce pe pesedist direct pe locul III, în condițiile în care Arcăleanu ar candida de la AUR. Acest subiect încă nu este închis total.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Doctore îmi pare rău pentru dumneata, dar strângi la sân și ai promovat un pui de năpârcă !!! Așa cum și-a dat în primire foștii colegi de șpagă, iar mai nou scuipă cu venin peste colaboratori, așa va proceda și cu voi…

 2. La alegeri este vorba doar despre binele lor ….HOȚIE , MINCIUNĂ ,BABARDEALĂ …..în 35 de ani romănașii nu a învățat nimic aleg numai borfași ticăloși , cu*ve .

   • Crețe” este atent doar de la prieteni se unge cu untură…și restul rezolvă în particular cu aghiotantul lui de pe @sala” … scrumierul V care aspiră de la frâna de mână și se mângâie pe bărbiță …

  • Un mare ratat ! A fost salvat și pus în serviciu de un judecător îndoielnic, vecin cu tata-su !!! Mai devreme sau mai târziu îi va da în primire pe toți …..

 3. Din articolul acesta reiese ca Solomon nu este om politic, dar Timofticiuc este😂😂😂! Asa analiza politica mai vezi in Caragiale. PNL-ul mai are 5 primari si vrea negocieri cu PSD! Vrabia malai viseaza! Tataru va lua sub scorul partidului!

 4. Eu zic să o lăsați mai ușor cu Ionel Sandu, că omul e slab rău! N-are discurs,, n-are carisma, n-are experienta în administrația publică locală, ce-l recomandă atât de tare pentru funcția de primar? Iar Nelu Tătaru o fi el cu doua clase peste Trifan, dar asta nu-i garantează succesul. La CJ, totul va depinde de primari, de capacitatea lor de a-si mobiliza electoratul, iar din punctul asta de vedere doctorul nu stă extraordinar. .

  • De mult nu mai este competiție cu persoane calitative, acum își pun candidații prin comparații, cu cat contracandidatul e mai idiot cu atât are loc si partea opusa sa-si pună idioți, are loc din plin, trebuie sa fie doar puțin mai răsăriți, unde există idioți de belea merge uns un idiot normal ca evident idiotul clasic va avea șanse mari împotriva tembelului 😀

   • exact, lumea nu se uita daca alesul e capabil sa facă ceva pentru ei, daca promite sau nu ceva concret, se uita doar daca e mai răsărit decât ceilalți, ii mai spala presa și ii ridica în slavi, Ooo ce băiat bun
    E foarte real proverbul „In Tara Orbilor Chiorul e împărat”

 5. Au belit-o vânzătorii de Buzati, respectiv Solomon și Popica.
  Trebuie sa-l iubească pe Nelu.
  Ba fraierilor de la PSD, asta e partidul lui Oliviu Gherman, Brucan, Iorgovan, Nea Nelu Cotrocelu etc.?
  Ba vanzatorilor de tara de la PNL, ce ar spune Radu Campeanu acum?
  V-a păcălit Marcel Bruxelizatul de v-a întors pe dos, psdeii ajung pnleii și viceversa, ca-n Doua lozuri ale lui Iancu Caragiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.