Oile din fruntea Bârladului

La Bucuresti PSD a semnat alianta cu PPDD, la Bârlad e rãzboi total

SCANDAL… Consilierii PSD din CLM Bârlad, în frunte cu viceprimarul orasului, Marin Bunea, au plecat din sedinta de consiliu de ieri, când s-a ajuns la votarea a douã proiecte ce vizau încetarea mandatelor de consilieri ale lui Octavian Marcu (fost PDL) si Relu Bãdãrãu (fost PP-DD). Viceprimarul Marin Bunea a cerut o pauzã de consultãri pentru grupul PSD din CLM Bârlad, însã cei 12 consilieri si cu viceprimarul Bunea 13, nu s-au mai întors în sedintã, dând bir cu fugitii! Acest gest i-a înfuriat cumplit pe consilierii PP-DD (proaspãt aliati cu PSD-ul la nivel central) si pe presedintele PDL Bârlad, Daniel Buzamãt, care a amenintat cu plângeri în instantã pentru toti consilierii PSD care au încãlcat legea alesilor locali pentru a nu stim câta oarã. Toti membrii PP-DD Bârlad sunt revoltati si declarã, în frunte cu liderii din Bârlad, cã nu vor face nici un fel de aliantã localã cu PSD-ul, nedorind sub nicio formã sã stea “sub papucul” deputatului Adrian Solomon.

Proiectul de hotãrâre privind încetarea mandatului de consilier local al doctorului Octavian Marcu (PDL – fost) si al lui Relu Bãdãrãu (fost PP-DD) i-a pus pe fugã pe consilierii PSD, prezenti ieri la sedinta ordinarã din luna iunie. Toti cei 12 consilieri si cu viceprimarul Marin Bunea – 13, au abandonat sedinta, dupã ce au votat 23 de proiecte de hotãrâre si i-au lãsat pe consilierii PP-DD si PDL cu buza umflatã. Cea de-a patra încercare a consilierilor PD-L de eliminare din Consiliu Local (CL) a fostului membru de partid si candidat la fotoliul de primar la alegerile din 2012, doctorul Octavian Marcu, s-a soldat astfel cu încã un esec. De mentionat cã atât Octavian Marcu cât si Relu Bãdãrãu au lipsit de la sedintã. Când s-a ajuns la cele douã puncte de pe ordinea de zi, ultimele de altfel, viceprimarul Marin Bunea a solicitat în numele grupului PSD o pauzã de 5 minute pentru consultãri. Marius Chitiga, mânã dreaptã a deputatului Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad, fiind presedinte de sedintã, a revenit si a precizat cã toti consilierii PSD în frunte cu viceprimarul au plecat acasã, nemaiîntorcându-se dupã asa-zisele consultãri. „Consilierii PSD nu au cãzut la o întelegere si au decis sã pãrãseascã sedinta. Sedinta este suspendatã si terminatã”, a spus Marius Chitiga. Opozitia din CLM Bârlad a rãmas uimitã de tupeul turmei de consilieri PSD care, exact ca oile, au plecat la indicatia pretioasã a deputatului Solomon, boicotând sedinta de CLM. ”

La judecatã!

Dacã cei din PP-DD s-au amuzat initial când s-au trezit singuri în sedintã, consilierul PDL Daniel Buzamãt, presedintele PDL Bârlad, a luat foc. “Vã aduc la cunostintã cã este a patra oarã când se încalcã flagrant si cu bunã stiintã legea alesului local. Vom da în judecatã pe fiecare consilier, nominal, pentru abuz în serviciu. Legea alesului local, 215 spune foarte clar cã nu se voteazã încetarea mandatului de consilier ci se ia la cunostintã, pentru cã este treaba partidului pe listele cãruia au ajuns consilieri cei doi. Nu mai tolerãm asa ceva, vom face plângeri penale pentru aceste abuzuri!”, a spus Daniel Buzamãt.

Alianta PSD-PP-DD, fãrã nicio sansã la Bârlad

Tiberiu Nechita, primvicepresedintele PP-DD Bârlad, este si el supãrat pe ce se întâmplã în CLM, fiind decis ca sã nu accepte o astfel de alintã cu cei care îsi bat joc de legi si de orice bun simt politic. “Problema se pune la nivel local, unde, cel putin la Bârlad, nu se poate vorbi de o echipã în cadrul PSD. Aici deciziile sunt luate de un singur om si dispuse spre aplicare, fãrã ca vreunul din membrii PSD sã aibã dreptul de a avea propria opinie. De aceea, indiferent ce se va întâmpla la nivel central, pe plan local câteva lucruri sunt certe: Organizatia PSD Bârlad, prin modul în care se manifestã în Consiliul Local, nu dovedeste sub nicio formã cã ar actiona conform deciziilor luate la nivel central ci, mai degrabã, actioneazã ca simple marionete aflate în mâna deputatului Adrian Solomon. Lucru dovedit chiar în sedinta de Consiliu local de azi,(ieri -n.r.), unde consilierii PSD au plecat într-o pauzã pentru consultãri, iar dupã ce s-au consultat (cu Solomon), au “uitat” sã mai revinã în sedinta de consiliu, un gest în premierã pentru politica bârlãdeanã. Gest care dovedeste încã o datã, dacã mai era nevoie, lipsa de respect fatã de cei care au rãmas în salã asteptându-i, dar si fatã de presã, si cã dispozitiile trasate de Solomon sunt mai importante decât obligatiile pe care le au prin functiile de consilieri locali. Consilierii locali ai PP-DD Bârlad nu vor vota cu ochii închisi, mai ales acele proiecte care vin în defavoarea cetãteanului sau a comunitãtii, asa cum de altfel au procedat si pânã acum.”, a precizat Tiberius Nechita.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ