spot_imgspot_img
8.2 C
Vaslui
17-apr.-2024

La Bumbăta, în comuna Vetrișoaia, va fi înființat un nou punct de trecere a frontierei peste Prut, Bumbăta-Leova

- Advertisement -
PUNCT DE TRECERE… Decizia de înființare a punctului internațional de trecere a frontierei Bumbăta-Leova a fost luată ca o măsură de sprijin a autorităților din Ucraina și a cetățenilor săi.

DECIZIE… La Bumbăta, localitate de pe raza comunei Vetrișoaia, se va înființa un nou punct de trecere a frontierei pe granița de est a Uniunii Europene. Un pod flotant va face legătura cu punctul omolog de pe celălalt mal al Prutului, din localitatea Leova, Republica Moldova. Decizia de înființare a punctului internațional de trecere a frontierei Bumbăta-Leova, au susținut reprezentanții Guvernului, a fost luată ca o măsură de sprijin a autorităților din Ucraina și a cetățenilor săi, care, în număr tot mai mare, caută să ajungă în spațiul sigur al UE, de pe teritoriul Republicii Moldova.

“După debutul agresiunii militare ruse din Ucraina, Guvernul României a făcut demersuri continue de a sprijini autoritățile din Ucraina, dar și cetățenii ucraineni, inclusiv din perspectiva fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, fie că ne referim la granița cu Ucraina sau la granița cu Republica Moldova, de asemenea, utilizată pentru tranzitul de mărfuri, dar și de persoane dinspre Ucraina. Ca atare, continuă demersurile de a reduce timpii de așteptare, atât în privința tranzitului comercial, cât și în privința cetățenilor. Urmează, în baza deciziei luate de Guvern, să fie făcute demersurile pentru a deschide noul punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova, Bumbăta – Leova, precum și înființarea Punctului Vamal de Frontieră Bumbăta, aflată în subordinea Biroului Vamal de Frontieră Albița, pentru traficul internațional rutier, în sectorul unui pod flotant care va fi instalat între aceste două localități Bumbăta – România, respectiv Leova din Republica Moldova”, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Pe la Bumbăta-Leova nu vor avea voie să fie trecute mărfuri care necesită control veterinar

În hotărârea de înființare a punctului internațional de frontieră Bumbăta – Leova se precizează că între cele două localități de pe ambele maluri de Prut va fi instalat un pod flotant. Activitatea se va desfășura permanent, fără întrerupere, iar prin acest punct de trecere a frontierei vor fi interzise transporturile de mărfuri care necesită control veterinar, transporturile de mărfuri periculoase sau tranzitul vehiculelor lente.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.