-8 C
Vaslui
09-feb.-2023

La Costesti este timpul unei administratii liberale, profesorul Lascãr Popa pregãtit sã transforme comuna!

- Advertisement -

CANDIDAT…Condusã de acelasi primar timp de 24 de ani, comuna Costesti are nevoie de o schimbare pentru a progresa. Cetãtenii îsi doresc acest lucru mai ales cã, spun ei, actualul primar pare plictisit si pare sã vrea sã scape de povara alegerilor locale. Anul acesta au posibilitatea sã acorde votul de încredere profesorului Lascãr Popa, cel care, în urmã cu patru ani, a pierdut lupta la o diferentã de numai 6 voturi. „Chiar dacã atunci am pierdut, am aflat apoi cã, de fapt, am fost furat de 100 de voturi. Nu stiu dacã este adevãrat, dar acest lucru mi-a dat de gândit. Poate cã de data aceasta, lucrurile vor sta altfel si, în sfârsit, oamenii vor putea sã afle ce însemanã o adminstratie liberalã, bazatã pe respect si bun simt fatã de cetãtean”, spune Lascãr Popa. De asemenea, profesorul Lascãr promite oamenilor cã va face tot ce va tine de el pentru a le îmbunãtãti calitatea vietii si promite cã investitiile în comuna Costesti vor fi fãcute cu cap, pliate pe nevoile cetãteanului si nu pe risipa banului public.

Omul care a pierdut la mustatã, în 2016, lupta pentru câstigarea Primãriei comunei Costesti vine, încã o datã, în fata cetãtenilor cu speranta cã, de data aceasta, va reusi sã îi convingã pe fiecare cã este un om care meritã votul lor de încredere. Mai mult, profesorul Lascãr Popa promite o adminsitratie liberalã, corectã, bazatã pe respectul omului si bun simt fatã de cetãtean. „Sun un om împlinit din punct de vedere profesional si material. Nu vin la primãrie sã mã îmbogãtesc. Am doi copii si ambii sunt realizati. Vreau doar sã le arãt oamenilor din comuna Costesti cum functioneazã o altfel de administratie, una liberalã. Ne-am sãturat cu totii de modul pesedistilor de a face administratie, adicã muncã putinã si de proastã calitate. E momentul unei schimbãri, în bine, pentru Costesti. Nu vin în fata alegãtorilor cu multe promisiuni, ci cu cele pe care le voi realiza, cu sigurantã. Îmi doresc o comunã frumoasã, o comunã care sã revinã la gloria de altãdatã, cu oameni care trãiesc mai bine. Astfel, dacã cetãtenii comunei Costesti îmi vor acorda votul lor de încredere, am de gând asfaltarea tuturor drumurilor comunale si sãtesti, executia canalizãrii, aductiune de gaze în toate satele”, spune Lascãr Popa.

Lascãr Popa promite sã scoatã frica din oameni si sã le arate respectul cuvenit

Dupã ce a dus o campanie în care a reusit sã stea de vorbã cu majoritatea cetãtenilor din comuna Costesti, Lascãr Popa poate spune cã are în plan o altfel de abordare a problemelor cetãtenilor si o apropiere fatã de cetãteni, fiind receptiv la doleantele lor. „Am stat de vorbã, în campania asta, cu toti cetãtenii din comunã si am reusit sã aflu ce-l doare pe fiecare. Oamenii nu cer imposibilul. Din contra, vor normalitate: drumuri, apã, sistemul de iluminat public pus la punct. Sunt lucruri ce se pot face, nu este nimic imposibil. Satele suferã din cauza gunoaielor, din cauza drumurilor sãtesti fãcute în bãtaie de joc sau deloc. De aceea, am propus oamenilor o altfel de abordare a problemelor cu care oamenii vin la primãrie. Îmi doresc ca oamenii sã nu mai vinã la primãrie tremurând. Au fost unii care mi-au spus cã le este teamã sau rusine sã vinã la primãrie si sã-si spunã problemele. Cetãtenii ar trebui sã înteleagã cã tot aparatul primãriei este la dispozitia cetãtenilor si nu invers. Pe unii îi lãmuresti, pe unii nu. Cei din urmã rãmân cu aceeasi teamã. Am întâlnit si oameni cãrora le era teamã sã stea de vorbã cu mine, sã nu-i vadã primarul. Si frica asta nu a dispãrut de la oameni si e pãcat. Îmi doresc sã le pot schimba mentalitatea si sã simtã cã sunt oameni liberi. Nu trebuie sã vinã la primãrie si sã facã anticamerã functionarilor. Din contra, functionarul ar trebui sã rezolve doleantele oamenilor cât mai repede cu putintã. Cetãteanul trebuie servit cu promptitudine si apoi sã plece. Nu sã stea în fata biroului functionarului. Functionarul trebuie sã fie prompt, sã vinã în sprijinul cetãtenilor, sã fie politicos cu acestia si sã dea dovadã de bun simt. Aici nu trebuie sã se înteleagã cã, în primãria Costesti, nu sunt oameni de calitate. Sunt, dar trebuiesc pusi la treabã”, spune Lascãr Popa.

Drumurile din satele comunei Costesti au nevoie de asfalt

Într-o perioadã în care se vorbeste de tehnologizare si de retele de gaz inteligente, la Costesti, infrastructura rutierã încã mai lasã de dorit. „În urmã cu trei ani a început o actiune de asfaltare a drumurilor sãtesti, dar au fost fãcute destul de prost. Dumurile sunt înguste. I-am întrebat pe responsabili de ce le-au fãcut asa si mi-au rãspuns cã asa erau drumurile în trecut, dar nu au tinut cont de faptul cã, în acele vremuri, oamenii circulau cu cãrutele. Acum se circulã si cu autoturismul si, dacã ai ghinonul sã te întâlnesti cu o altã masinã, din sens opus, nu prea ai pe unde mai trece. Ar fi trebuit sã tinã cont si de astfel de aspecte atunci când au început asfaltarea. Le-am dat exemple drumurile din comuna Rosiesti si i-am trimis sã vadã cum au fost fãcute acolo. Aici, s-au fãcut în bãtaie de joc, nu au tinut cont de faptul cã trebuiesc fãcute si podetele. Au stricat asfaltul sã facã podetele, dar si acestea au fost fãcute dupã ureche. Un podet era mai în fatã, altul mai în spate. S-au minunat oamenii ce a iesit”, mai spune Lascãr Popa.

MATERIAL DE PROPAGANDA ELECTORALA, COMANDAT DE PNL VASLUI SI REALIZAT DE SC VREMEA NOUA SRL. COD MANDATAR: 21200012.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.