spot_imgspot_img
spot_img
-0.7 C
Vaslui
08-dec.-2023

La doar 17 ani, se luptã cu cancerul. Mircea are nevoie de ajutor pentru a putea fi salvat (FOTO)

- Advertisement -

STRIGÃT DE AJUTOR…O banalã operatie de polipi i-a transformat viata într-un cosmar unui adolescent de 17 ani. În urma biopsiei unui polip nazal, Mircea a aflat cã suferã de limfom non-Hodgkin, iar de atunci zace pe un pat de spital asteptând o minune. Pãrintii, o familie simplã din Chisinãu, au fãcut tot ce e omeneste posibil sã îl salveze. În prezent, bãiatul este internat la o clinicã din Turcia, pentru sedinte de chimioterapie. Tratamentul costã însã 75.000 de euro, o sumã imensã, pe care familia sa nu si-o poate permite.

„Totul a început acum câteva luni. Am mers la o clinicã ORL din Chisinãu, unde a fost operat de polipi. Când m-am dus sã ridic rezultatul la biopsie, am simtit cum îmi fuge pãmântul de sub picioare: tumorã malignã! Cum e posibil asa ceva? De ce copilul meu? Cum asa, din senin, fãrã nicio altã problemã de sãnãtate, fãrã alte simptome? Cum e posibil? Doar bunul Dumnezeu are rãspunsurile la întrebãrile mele de mamã!… Dar e foarte greu sã îti vezi copilul cum se stinge în fiecare zi câte putin!”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi Aurelia.  De cum a aflat diagnosticul, Mircea s-a schimbat total. Din tânãrul plin de viatã, prietenos, sociabil, cu multe planuri si visuri de realizat, a devenit tãcut, interiorizat, fãrã poftã de viatã. Pe lângã suferinta fizicã provocatã de chimioterapie, Mircea se luptã si cu depresia.

Poate fi salvat, dar depinde de oamenii cu suflet mare!

„Starea de sãnãtate a copilul meu este destul de gravã! În acest moment suntem într-o clinicã din Turcia unde a început tratamentul cu citostatice! În acelasi timp, pe parte emotionalã e la pãmânt! Spune mereu cã si-a pierdut speranta în viitor! Avea planuri mari: voia sã fie ghid turistic, se pregãtea sã studieze în acest domeniu, era sociabil, îi plãcea sã-si petreacã timpul liber cu prietenii, colegii, cu familia. Ca mamã, sunt distrusã! Îmi e foarte greu sã îl vãd în starea asta, dar noi, ca pãrinti, îi suntem mereu alãturi”, povesteste cu durere în suflet mama lui Mircea. Eugen si Aurelia sunt doi pãrinti disperati care ar da orice sã îi ofere copilului lor o sansã la viatã. Eugen lucreazã în constructii, ca muncitor necalificat, Aurelia e bucãtãreasã, dar de câteva luni a renuntat la tot ca sã îl poatã însoti pe Mircea la tratament!  „În ultima lunã am cheltuit pe consultatii, investigatii si tratament peste 13.000 de euro. Nu mai adaug si cheltuielile cu avionul, cazarea, mâncarea. Ne-am împrumutat la prieteni, la rude, am fãcut si un credit la bancã sã putem pleca în strãinãtate, altfel nu am fi reusit sã ajungem aici. Mircea are nevoie însã de 75.000 de euro, o sumã imensã pentru noi. Ca sã ducem tratamentul mai departe, avem nevoie de sustinere moralã, spiritualã si financiarã. Asa am ajuns sã apelãm la Asociatia Salveazã o inimã, la recomandarea unor fosti pacienti care s-au tratat si ei cu sprijinul asociatiei. În doar câteva zile, Vlad Plãcintã a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru copilasul nostru. Cu ajutorul oamenilor de bine, sperãm sã strângem suma necesarã pentru finalizarea tratamentului,” ne-a declarat tatãl lui Mircea, Eugen. „Tânãrul si pãrintii lui nu pot decât sã se roage cã nu vor rãmâne singuri în aceastã grea încercare la care îi supune viata. Împreunã le putem dovedi, prin donatiile noastre, cã pot învinge cea mai temutã boalã din lume. Orice sumã viratã în conturile Asociatiei „Salveazã o inimã” îl aduce pe Mircea cu un pas mai aproape de vindecare. Cancerul nu trebuie sã fie o condamnare la moarte, ci doar un obstacol ce poate fi depãsit prin efort comun. L-am învins în trecut, îl putem învinge si acum, împreunã!” Vlad Plãcintã, presedinte „Salveazã o inimã”.

Pentru donatii: Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZà O INIMÔ

Cod de înregistrare fiscalã: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vã rugãm sã specificati în transferul bancar, la detaliile plãtii, numele Mircea Cotoman!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. VITAMINA C INJECTABILA VINDECA CANCERUL .
    ClO2 vindeca cancerul (30-100 ppm concentratie)

    Papadia vindeca cancerul
    ESSIAC vindeca cancerul

    Chemoterapia cu substante care sunt extrem de toxice obtinute din insecticidul DDT NU VINDECA , DOAR UCIDE INCET.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.