spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

La doar patru ani viaţa ei este o enciclopedie. Copila care are un IQ cât al lui Einstein

- Advertisement -

O fetiţă de patru ani din Marea Britanie a fost acceptată în Mensa (organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu o inteligenţă mult peste medie), ea având un IQ aproape la fel de mare ca cel al fizicienilor Stephen Hawking şi Albert Einstein. Părinţii lui Heidi Hankins şi-au dat seama că fetiţa este specială încă de când aceasta avea doar câteva luni, Heidi având un vocabular dezvoltat la doar un an.

Educatoarele fetiţei au supus-o la un test de intelgenţă, după ce au constatat că este atât de deşteaptă încât se chinuiau în fiecare zi să găsească activităţi care să o provoace din punct de vedere intelectual.

Fetiţa a obţinut un punctaj de 159, în condiţiile în care punctajul pentru un adult normal este 100, iar pentru cei cu o inteligenţă peste medie este de 130.

Punctajul fetiţei a fost chiar mai mare decât al matematicianului Carol Vorderman (154) şi cu doar cu un punct mai mic decât al fizicianul Stephen Hawking teoretician al originii universului, şi decât al lui Albert Einstein.

Tatăl fetiţei, lector la o universitate din Southmapton, povesteşte că fetiţa a dat semne că ar fi specială imediat după naştere, când părea că încearcă să vorbească. „Până la vârsta de un an avea un vocabular destul de bun, iar acum este impresionant. Ea a început să folosească propoziţii complete aproape imediat ce a început să vorbească, iar apoi, la 18 luni, a învăţat să citească cu ajutorul calculatorului” a declarat acesta. „Ne-am dat seama după cum folosea mouse-ul pentru a apăsa butoanele OK şi Cancel. La 14 luni desena prinţese şi animale, în condiţiile în care ceilalţi copii desenau pete sau oameni-cartofi. La doi ani i-am adus setul de 30 de cărţi Oxford Reading Tree (folosit în 80 la sută din şcolile primare din Marea Britanie) şi le-a citit pe toate în doar o oră.”

Acum, la doar 4 ani, fetiţa poate să adune, să scadă, să extragă radical, să deseneze şi să scrie propoziţii.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.