La General în beci, primarul Boros s-a pitit dupã o gãleatã de flori, de frica Militiei | PAMFLET

La marea pomanã de sãptãmâna trecutã, pe care popalãii au tinut-o la Bârlad, în cinstea intrãrii orasului în scenariu rosu, ceva ne-a scãpat! Printre invitati, pe lângã episcop, protopop si alte personalitãti ale orasului, la sfintirea organizatã de General, au mai fost prezente si alte figuri celebre, numai cã au reusit sã scape de ochiul vigilent al politistilor care au descins la locatie, cu fuga. S-au refugiat în beci. Acolo, printre florile de la “Mireasa”, s-au ascuns: primarul Boros, purtãtorul sãu de vorbe si însusi Generalul. Regia a fãcut-o protopopul Lãiu, un cavaler, care s-a sacrificat, în numele credintei, a dreptãtii si al spiritului de …gascã. “Mergeti voi la beci, cã rãmân eu sã negociez cu politistii. Mie nu au ce sã-mi ia!”, au fost vorbele mobilizatoare care l-au determinat pe primar sã se piteascã dupã gãletile cu flori. Rãmâne de vãzut dacã nu cumva si episcopul a fost la beci cu primarul, desi sfintia sa ne-a explicat cã l-a refuzat politicos pe general si s-a dus la Husi, fãrã sã participe la paranghelie.

Treaba în subsol, cicã ar fi durat cam vrea 40 de minute, iar purtãtorul de vorbe si-a cam pierdut rãbdarea. N-a gãsit nimic de bãut si a început sã trânteascã si sã pufneascã. Unde te uitai, erau numai gãleti cu flori si coroane, iar generalul nu s-a îndurat sã urce în restaurant, sã ia o sticlã de Jack Daniels, de frica amenzii. De nervi, acesta si-a luat angajamentul fatã de primar, cã o sã-i descopere pe cei care au dat pontul la presã si l-au privat pe el de niste shot-uri date peste cap, oficial, în cinstea sfintirii. La toatã aceastã mascaradã au mai fost si vreo trei popalãi, care veniserã de la altã pomanã, de la biserica Sf. Mina si s-au ascuns si ei cu turma. Sãracii, au fãcut-o de fricã! Nu mai aveau bani de amendã. Tocmai le venise adresa de la episcopie cã trebuie sã achite vinul pentru împãrtãsanie.
4 COMENTARII

  1. …..da la inaugurarea cabinetului parlamentar de ieri ,tot erau mai multisori acolo în încăpere…..și n-a mai venit miliția……..

  2. Ar trebui adaugat in titlu sintagma “rubrică de umor” cu îndemnul: ” rîdeți chiar daca nu aveți motive” !
    Numai în acest mod articolul ar avea un sens !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ