19.2 C
Vaslui
25-sept.-2022

La Husi, fudulia bate… economia: mascatii de la Carla’s Dreams vor încasa 24.000 euro pentru câteva minute pe scena târgului!

- Advertisement -

NECÃJITI, DAR GINGASI… Când vor auzi husenii cât a dat Primãria din bugetul local, cântãretilor tocmiti sã aibã recitaluri mãsurate în minute pe scena Zilelor Orasului, s-ar putea ori sã le piarã cheful de distractie, ori, din contrã, sã joace mai cu foc, dacã tot s-a ales praful de atâtia bani din taxele si impozitele lor. Nu mai putin de 176.281 lei este bugetul alocat celor douã spectacole de pe 1 si 2 octombrie. Fudulã, conducerea Primãriei Husi l-a ofertat pe Carla’s Dreams drept cap de afis, plãtindu-le celebrilor mascati pentru cele câteva cântece de pe scena de la Husi, fabuloasa sumã de… un miliard si 200 de lei vechi! A recunoscut-o primarul Ciupilan, care s-a apãrat de gurile rele, spunând, textual, cã „pe Carla’s Dreams l-a dorit toatã lumea si eu am fost de acord cu ceea ce au solicitat cetãtenii municipiului Husi”. I-auzi, se amuzã cârcotasii, care nu stiu sã fi cerut cetãtenii târgului, la modul majoritar, public si vehement, cântãreti de un miliard si 200 de milioane de lei vechi recitalul! Nici celelalte trupe ale cãror onorarii s-au aflat nu sunt chiar ieftine, semn cã Primãria ori are bani de nu stie ce sã mai facã cu ei, ori fudulia bate… economia. Asadar, „Mandinga” va primi 4.500 euro, „Lupii lui Calancea” vor primi în jur de 7.500 de euro, iar Brio Sonores va lua cam 2500 euro. La un calcul simplu, toatã distractia husenilor se ridicã la aproape 40.000 euro.

Onorariile în cauzã au fost dezvãluite de primarul Ioan Ciupilan, într-una din sedintele recente, în care discutia despre Toamna Culturalã Huseanã a pornit de la o cerintã un pic… bulversantã, venitã în scris din partea conducerii Casei de Culturã. Aceasta cerea „improvizarea unei mustãrii si implementarea unei hore” (?!). „Ce e asta, improvizarea unei mustãrii si implementarea unei hore?”, a întrebat, miratã, consiliera Cãtãlina Popa. „Nu stiu, cred cã a gresit în exprimare. Cred cã este vorba de înfiintarea unui stand de mustãrie, plus produse traditionale. Sau putea scrie cã e… amenajarea unei mustãrii”, a rãspuns primarul Ciupilan. „Din cate stiu, aceastã activitate face parte din proiectul „Toamna Culturalã Huseanã” , cred cã are niste sponsori, cred cã Vincon sau din altã parte… Nu stiu cine aduce pastramã. Vreau sã vã spun un singur lucru, în loc de improvizatie cred cã a vrut sã scrie „amenajarea unei mustãrii”. De obicei, asta am fãcut-o în primii an de mandat, atât Sergiu Bunescu, atât Vincon, domnul Claudiu Alexa (Dumnezeu sã-l ierte), veneau fiecare cu o cantitate de vin sau dãdeau contracost. În fiecare an, de Zilele Husului am avut mesteri populari, care au venit cu produse si specialitãti traditionale, pe care le-au vândut”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

„Eu zic sã-i dãm nota de culturã pe care o meritã”

Pânã la urmã, meritã si Husul o distractie pe cinste de Zilele Orasului, a mai spus primarul. „Este un spectacol care se face pentru activitate culturalã. Încercãm din nou sã trãim într-o viatã normalã, din anul 2004 organizãm aceste actiuni. A fost perioada de pandemie de 2 ani. Si am zis cã, dupã 2 ani, sã reluãm aceastã activitate care era un prilej de bunã dispozitie pentru toti cetãtenii municipiului Husi”, a spus primarul. „Eu zic sã-i dãm nota de culturã pe care o meritã”, a sustinut consiliera Cãtãlina Popa, care a amintit plenului Consiliului Local, cã într-o Toamnã Culturalã Huseanã si-ar fi meritat locul Mondocamera, poveste de succes 100% huseanã, despre filmul fãcut de amatori, sau Damigenius, salonul de graficã-satiricã, ce a impus la nivel national un eveniment cu aroma strugurilor de la Husi si cu tema unicã „vinul si amorul”. Pentru sentimentalii care stiu ce însemnau odatã Toamnele Culturale Husene, un fragment de pe husi.ro descrie simplu si esential misiunea acestui eveniment de traditie, asa cum era ea simtitã si vãzutã cu ani în urmã. „Cel mai important eveniment cultural, devenit traditie a Husului, desfãsurat în fiecare toamnã de peste 35 de ani în organizarea Casei de Culturã Husi, este „Toamna Culturalã Huseanã”. Urbea noastrã a avut dintotdeauna o traditie culturalã bogatã, dacã nu in extenso, cel putin calitativ. Începuturile sale sunt marcate de entuziasmul unor oameni care si-au dorit ca Husul sã recapete strãlucirea sa antebelica”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Daca venea Trandafir de la Husi era stirea ca ia in eas zilele Husilor…asa tara de cacat mai rar..in loc sa te bucuri ca vezi si tu in oras o formatie ok…

  • dar de ce sa vina, mai Relu? Ce vezi tu in jumatatea aia de ora la mascatii piz#dii? Estii sanataos? Cu banii aceia puneau becuri pe strazi, la stalpi. Cu banii aceia faceau un capat de drum sau dadeau cu var o gradinita!!
   Tu esti sanatos la cap? Cu 40 de mii de euro sa te joci tu asa, ca esti tu cutarica si ai pus mana pe primarie? Nu le e rusine asa oleaca?
   Prost a fi cine le-o mai da taxe si impozite. Prostii prostilor

 2. Impozitele nu vor creste,pentru că guvernul a dat OUG și primăriile nu vor crește Impozitele
  Dacă au crescut Impozitele pentru la anul, atunci au făcut-o ilegal

  • hai ma bossule, cum sa dati bai patrujde mii pe doua ore de ce? de panarama. Mai bine aducea un dj in piata si ii dadea 10 milioane vechi si juca lumea.
   adevarul este ca acestia sunt bani scursi , bani care se intorc inapoi bara/bara
   care stim, cunoastem
   dar lumea e naiva nu intelege. din patrujde mii panarama, macar 20% vin in buzunaru cui trebuie inapoi la husi
   naivilor
   ca intre baiti, mai intrebati asa e intelegrea

 3. Spuneti ca nu sunt bani cand trebuie facut ceva folositor cu adevarat comunitatii .Impozitele cresc anual si uite asa trec anii facand nimicuri….Tinerii pleaca din oras an de an,pentru ca in oras sunt doar baruri si jocuri de noroc la tot pasul.Peste zece ani vom fi oras mort si doar cu oameni in varsta.Poate ar trebui sa intelegem sa ne schimbam si sa nu mai venim cu aceleasi idei invechite.Ne distram doua zile ca sa ce?Sa uitam ca vine dupa… o iarna grea cu scumpiri majore pe toate planurile . . .. Cati batrani si copii nu au bani de paine si merg seara la culcare flamanzi .. Oricum nu intereseaza pe nimeni, distractie pe bani publici intai si dupa …….

 4. Auzi ăi pwlă țgănească, să aduci tu toți chelea pwlii pe banii ăștia când or lua Trandafir de la Moldova aceiasi bani in altă parte! Kișăm-aș la crucea ta cat mai repede.

  • Ești nesimțit și needucat! Nu îți este rușine să emiți asemenea mizerii și scârboșenii? Să știi că nu este deloc amuzant să comunici in asemenea hal și nici nu te suspectează nimeni de inteligență la asemenea exprimare vulgară! Învață să îți expui ideile civilizat, că la stadiul in care le formulezi sunt de nereprodus! Urât limbaj, foarte urât!

   • Mai bine cu ”limbaj urât” și CINSTIT, decât cu ”vorba niere” și să FUR pe față. CRETINULE.

    (cred că știu cine ești! sugativa lu nanașu, da…….)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.