spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

La Huși, la o grădiniță, acoperișul e spart, iar frigiderul e legat… cu o sfoară!

- Advertisement -
ALOCĂRI… În ședința de CL, banii au fost cuvântul de ordine, însă au fost discuții. Consilierii liberali, Radu Bobârnat și Cătălina Popa, au fost, ca de obicei, singurii care au cerut explicații primarului Ioan Ciupilan pentru conținutul proiectelor.

DEZVĂLUIRI… Consilierii locali de la Huși au avut o ședință în care au împărțit bani în dreapta și în stânga, însă alocările generoase au stârnit discuții. Consilierii liberali, Radu Bobârnat și Cătălina Popa, au fost, ca de obicei, singurii care au cerut explicații pentru conținutul proiectelor de hotărâre și, deși era în sală viceprimarul Valeriu Ciupilan, în lipsa primarului, a răspuns interpelărilor, în mod surprinzător, consilierul personal al edilului-șef, Sergiu Boeru. Acesta însă a dat justificări la modul general chestiunilor semnalate. Consilierul Radu Bobârnat a dezvăluit, de pildă, faptul că, în pragul începerii anului școlar, la Grădinița 10 plouă prin acoperiș, iar frigiderul este legat cu o sfoară!

Dacă nu ar fi Radu Bobârnat și Cătălina Popa în ședințele de Consiliu Local, nimic nu s-ar ști din conținutul proiectelor de hotărâre supuse votului. Dezbaterile ar fi înlocuite cu o paradă de mâini ridicate pe muțește. Alți consilieri se pare că nu au nici nelămuriri, nici adăugiri, nici vreo propunere sau vreo idee personală, care să fie avansată în plenul întrunirilor, de față cu toată lumea. Rămâne, așadar pe cei doi liberali sarcina inițierii de discuții, chit că unii colegi, mai cu seamă din rândul celor tăcuți, oftează adânc atunci când Cătălina Popa, de pildă, cere dreptul la intervenție. Desigur, discuțiile online nu sunt dintre cele mai agreabile sau eficiente, întrucât e greu să conectezi la pulsul unei dezbateri atâția oameni aflați fiecare pe unde l-a prins vremea. Nici când se votează lucrurile nu sunt simple. Secretara generală a municipiului, Monica Dumitrașcu, a fost nevoită ieri să îl avertizeze pe consilierul Cosmin Filip, să își pornească camera video, pentru a fi văzut când votează, așa cum fac toți colegii săi. Năstrușnic, precum s-a dovedit de la începutul mandatului, consilierul Filip le-a spus colegilor că și-a pus o „mânuță” electronică, iar aceasta indică votul său. Monica Dumitrașcu nu i-a luat în seamă „ghidușia”, care i-a făcut pe ceilalți să zâmbească, și l-a certat cumva… ca la grădiniță, cerându-i să se comporte precum toți colegii de mandat și să se arate cu chipul în cameră, ca să îi fie înregistrat votul. „Dar nu sunt fotogenic, de asta nu mă arăt”, s-a auzit spunând Cosmin Filip.

La Grădinița 10 din Huși acoperișul e spart, iar frigiderul e legat cu… o sfoară!

În ședința de CL, banii au fost cuvântul de ordine. Radu Bobârnat a avut câteva precizări interesante, legate de câteva alocări, care, în opinia sa, nu erau tocmai în regulă. A amendat alocarea celor 500.000 lei către Spitalul Huși, care, în opinia sa, nu a prezentat nicio fundamentare concretă care să justifice banii solicitați bugetului public. „Voi cere un audit la spital”, a spus Bobârnat. „Vă respect decizia”, i-a răspuns consilierul primarului, Sergiu Boeru, care, de altfel, a explicat că s-au majorat cheltuielile din cauza pandemiei. „Trebuie pentru măști, pentru echipamente sanitare de unică folosință. Sunt foarte multe cheltuieli în plus (…)”, a mai spus Sergiu Boeru. „Ați dat lămuriri generale. Voi cere un audit la Spital”, i-a replicat consilierul liberal. Tot Bobârnat a dezvăluit un fapt aproape amuzant, dacă nu ar fi grav, întrucât se apropie începutul anului școlar. Acesta a spus că la Grădinița nr. 10, acoperișul este spart și plouă prin el, iar frigiderul unității este legat… cu o sfoară. De asemenea, la Grădinița nr. 3, varul abia dat a început să înflorească pe pereți. „Vom vedea toate aceste aspecte și vom începe anul în cele mai bune condiții”, a răspuns evaziv, dar diplomat, Sergiu Boeru. De asemenea, Radu Bobârnat a criticat și alocarea celor 200.000 de lei către Asociația Clubul Sportiv Hușana, precizând că, chiar dacă votează proiectul, pentru că încurajează fenomenul sportiv în oraș, acești bani sunt dați fără nicio justificare, iar CL Huși nu știe nimic din ce se întâmplă cu aceste fonduri. „Vreau să fie prezentată o situație. Au mai fost date fonduri și nu știm ce se întâmplă cu acești bani”, a spus consilierul PNL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Asteptam si noi ;cei de la blocul 28:::de pe strada SCOLII SA NI SE ASFALTEZE CEI CATIVA METRI DIN FATA USII POATE V-AU MAI RAMAS CEVA BANI,DOMULE BOIERIU!!!! ASTEPTAM RASPUNS CATEGORIC NU TACERI CA PANA ACUM!!!

  2. Mai sponsorizați burtoșii de la biserici și mănăstiri, doar ei sunt cei care contează si cotizează
    O sa facă o rugăciune și ca prin farmec o sa rezolve necesitățile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.