spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

La Iași, magistrații au decis ca Dura să facă închisoare, în timp ce Borcea a primit cu suspendare, fiind judecați pentru trafic de droguri

- Advertisement -
PEDEPSE… Gașca de traficanți de droguri condusă de bârlădeanul Cristi Dura și-a primit pedespele, de data aceasta, definitive. Magistrații Curții de Apel Iași au respins apelurile.

CONDAMNAȚI… Arestați, la începutul anului trecut, după ce au fost acuzați de trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat, bârlădenii Dura, Silion sau Borcea și-au primit pedepsele definitive. În cazul a doi dintre dintre traficanți, judecătorii au decis condamnarea la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Alți doi vor petrecere o perioadă în spatele gratiilor și unul singur a scăpat doar cu o amendă penală. Decizia Tribunalului Vaslui nu a fost una definitivă, astfel că a fost contestată la Curtea de Apel Iași. După trei ședințe de judecată, magistrați ieșeni au decis să respingă apelul și să păstreze sentințele instanței vasluiene. 

Arestați preventiv la începutul anului trecut, după ce au fost acuzați de constituire de grup infractional organizat și trafic de droguri, Borcea Cristian Ionuț, Silion Liviu și încă trei tineri, toți din Bârlad, și-au primit pedepsele. Magistrații Tribunalului Vaslui au decis ca doi dintre ei, Ionuț Borcea și Silion Răzvan, să fie condamnați la câte doi ani de închisoare, dar au suspendat executarea pedepsei pe o perioadă de supraveghere de 3 ani. De asemenea, Silion Liviu a fost condamnat la 2 ani de închisoare și Cristi Dura a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare și 4 ani, pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi. Singurul inculpat care a scăpat este Denisa Ioan, condamnată la o amendă penală de 3.000 de lei. În cazul ei, judecătorii au atras atenția că neplata, cu rea credință, a amenzii, se poate transforma în închisoare cu executare și au decis valoarea unei zile, în spatele gratiilor, de 20 de lei (150 de zile de închisoare – n.r.). Sentința nu a fost una definitivă astfel că inculpații dar și procurorii au făcut apel. După trei ședințe de judecată, magistrații Curții de Apel Iași au decis să respingă apelul și să păstreze sentința dată de judecătorii vasluieni. În urmă cu un an, la sfârșitul lunii aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au derulat o acțiune operativă, în sistem integrat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bârlad. De asemenea, au fost puse în executare și patru mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate la D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, în vederea audierii. Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2021, bârlădenii ar fi constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara și vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive, către consumatori din judetul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.