spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

La început de an scolar, microbuz nou pentru transportul elevilor de gimnaziu din comuna Epureni!

- Advertisement -

REALIZÃRI …Cu o sãptãmânã înainte de începerea noului an scolar, Primãria comunei Epureni, prin vocea primarului Carmen Bâlbâie, anuntã cã s-a reusit achizitionarea unui microbuz scolar nou, ce va fi utilizat pentru transportul elevilor de gimnaziu, de pe raza comunei, cãtre Scoala Gimnazialã din Epureni. De asemenea, s-a mai semnat si un contract de finantare pentru dotarea cu mobilier si echipamente digitale a unitãtilor de învãtãmânt de pe raza comunei, finantat prin PNRR. Ambele proiecte s-au realizat cu sprijinul Consiliul Judetean Vaslui.

Pe 6 septembrie, Primãria comunei Epureni a intrat în posesia unui microbuz scolar nou, de 16+1 locuri, achizitionat de la Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Administratiei, în valoare de 243.696 lei. De asemenea, tot în aceeasi zi, s-a semnat si contractul de finantare pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unitãtilor de învãtãmânt din comuna Epureni, judetul Vaslui”. Valoarea contractului de finantare pentru acest proiect este de 689.541 lei – sumã nerambursabilã finantatã prin Planul National de Redresare si Rezilientã (PNRR).

Primãrita comunei Epureni, Carmen Bîlbîie, este recunoscãtoare pentru aceste reusite si considerã cã elevii din comunã trebuie sã beneficieze de conditii bune de studiu!

„Achizitionarea unui microbuz scolar nou a fost una din prioritãtile administratiei noastre locale, în acest mandat. Sunt fericitã pentru aceastã realizare, deoarece microbuzul vechi, cu care realizam transportul elevilor, este din 2006 si dupã 18 ani de utilizare pentru transportul elevilor, necesita mereu reparatii, revizii. Acum, cu acest microbuz modern, elevii de gimnaziu din Epureni, Horga, Bârlãlesti si Bursuci se pot bucura de transport în conditii de sigurantã si confort cãtre Scoala Gimnazialã din Epureni!” – a declarat primarul comunei Epureni, Carmen Bîlbîie.

Pe 6 septembrie, Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Administratiei a înmânat cheile a 110 microbuze scolare pentru comunitãti din 41 de judete, printre care si trei comune din judetul nostru: Epureni, Laza si Zãpodeni. Microbuzele, dotate cu 16+1 locuri pe scaune, vor deservi comunitãtile din mediul rural, în care uniãtile de învãtãmânt sunt situate la distante mari fatã de locuintele elevilor. Valoarea totalã a contractului de finantare este de 26.806.618,30 de lei, iar furnizorul este Renault Commercial Roumanie SRL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.