spot_img
19.8 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

La ITOV, elevii vasluieni de nota 10,00 la Evaluare și Bacalaureat, au fost premiați în fața sutelor de colegi de generație

- Advertisement -

EVENIMENT… Astăzi, în Parcul Copou din municipiul Vaslui, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși Vaslui (ITOV), anunță reprezentanții Episcopiei Hușilor. Evenimentul a întrunit peste 700 de tineri, veniți din protopopiatele Eparhiei, precum și persoane din municipiul Vaslui, dornice să participe la Conferința susținută de părintele Răzvan Ionescu, intitulată: „Swipe and Scroll vs timpul de calitate petrecut în Biserica lui Hristos – o invitație de suflet pentru tânărul de azi”, după cum se arată în comunicatul oferit de Biroul de Presă al Episcopiei, alături de mai multe imagini de la evenimentul cu sute de participanți.

În deschidere, PS Ignatie, Episcopul Hușilor a arătat cum pot fi convertite, în plan spiritual, caracteristicile dominante ale erei tehnologice din care facem parte, enumerând rapiditatea, reactivitatea, ecologia și conectivitatea: “Trăim în era mediilor digitale. Suntem captivați de tehnologie. Ne place, a intrat în viața noastră, și considerăm că, în mod natural, ne folosim de aceasta. (…) Când ajungem în momente în care suntem Derutați, când nu știm ce decizii să luăm, este semnul că avem nevoie de Hristos, Cel care ne unește și ne ajută să putem lua cele mai bune decizii. De aceea, să folosim conectivitatea, ca pe o formă de amplificare a comuniunii dintre noi. (…)”, a susținut PS Ignatie, Episcopul Hușilor, în cuvântul adresat celor prezenți astăzi în parcul Copou din Vaslui, după cum a consemnat Biroul de Presă al Episcopiei, țn comunicatul transmis pe site-ul episcopiahusilor.ro.

Episcopul Hușilor a mulțumit preotului Răzvan Ionescu, invitatul special al evenimentului, Consiliului Județean Vaslui, pentru sprijinul acordat, precum și altor instituții și persoane care au pus umărul la realizarea noii ediții ITOV. În cadrul deschiderii ITOV, Părintele Episcop Ignatie a premiat elevii din județul Vaslui care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Cinci elevi absolvenți de clasa a VIII-a (Botez Raisa, Păun Ștefan – Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui, Dobrovolschi Marc – Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, Oțel Raluca – Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Vaslui, Micu Ștefania – Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad) au obținut media maximă la Evaluarea Națională, și un elev absolvent de liceu (Prodea Cosmin Ioan – Liceul „Cuza Vodă” Huși) a obținut media 10 la Bacalaureat. Cu toții au primit premii în bani și cărți din partea Ierarhului Hușilor, după cum au precizat reprezentanții Episcopiei Hușilor, în comunicatul publicat pe episcopiahusilor.ro, la care au atașat și imagini din prima parte a evenimentului, desfășurată în cursul dimineții. Începând cu ora 17,00, are loc un spectacol artistic, urmat apoi de Marșul Tineretului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.