La Laza, PNL si-a adjudecat postul de viceprimar si devine o comunã condusã de Puscasu la puterea a doua

COINCIDENȚE… La Laza, PSD și PNL au în comun un nume Puscașu si atât. Alianța partidelor de dreapta au decis ca viceprimarul Opoziției să fie Constantin Pușcașu (foto stânga) care trebuie să-l înfrunte pe Ionuț Pușcașu (foto dreapta) primarul ales de la PSD

S-A STABILIT… Dupã lungi asteptãri si negocieri, comuna Laza are, începând de vineri, un nou viceprimar. Este Constantin Puscasu, de la Partidul National Liberal, care a fost sustinut atât de colegii sãi, cât si de consilierii de la PMP si USR-PLUS. Astfel, încet, încet, se pune capãt speculatiilor cã USR joacã în rural cu PSD. Dupã alegerea viceprimarilor din CL Vaslui, unde s-a bãtut în cuie alianta între USR -PLUS si PNL, acum vine si Mihai Botez, presedintele Organizatiei Judetene USR si consfinteste prima aliantã reusitã în mediul rural. Mai sunt de fãcut majoritãti cu PNL la Oltenesti, Delesti si Deleni. La Laza, noutatea este cã în horã a intrat si PMP. Dar, culmea culmilor, odatã cu alegerea viceprimarului, este cã pe primarul ales îl cheamã tot Puscasu, numai cã prenumele este Ionut. Astfel comuna din coasta Puscasului, este condusã de doi tizi numiti… Puscasu!

Situatia politicã în comuna Laza, dupã alegerile din 27 septembrie, a fost una extrem de tensionatã ca urmare a rezultatelor obtinute la Consiliul Local. Cu cele 514 voturi obtinute, Partidul Social Democrat a câstigat sase posturi de consilieri locali, fiind urmat îndeaproape de Partidul National Liberal, care cu cele 479 de voturi si-a trimis cinci reprezentanti în viitorul legislativ local. Cartea formãrii majoritãtii, care s-a jucat cu cei doi consilieri de la PMP si USR-PLUS, nu a fost deloc una usoarã pentru cele douã mari partide. Negocierile au fost dure si s-au întins pe mai multe sãptãmâni. S-au lansat si amenintãri, s-au promis si functii, însã pânã la urmã alianta formatã la nivel central între PNL, PMP si USR-PLUS s-a impus si la nivelul comunei Laza, cele trei formatiuni politice reusind sã formeze o majoritate fragilã, dar suficientã pentru a-si trece toate proiectele. Primul pas a fost fãcut în sedinta de CL de vineri, când Constantin Puscasu, cel nominalizat de PNL la functia de viceprimar, a reusit sã strângã numãrul necesar de voturi pentru a ocupa acest post. Cum primarul este de la PSD, iar majoritatea în CL este formatã din alianta dintre PNL-PMP si USR-PLUS, nu gresim când spunem cã pentru administratia publicã localã a comunei Laza urmãtorii patru ani se anuntã foarte dificili.

Puscasu liberal vs. Puscasu cel rosu de la PSD

La Laza, fostul primar liberal Vasile Popovici nu a mai candidat si astfel lupta pentru fotoliu de primar a fost deschisã. Primar a iesit Puscasu Ionut, de la PSD care a obtinut doar 95 de voturi în plus, fatã de contracandidatul sãu de la liberali, Constantin Mardare. Acum si viceprimarul ales de la PNL are acelasi nume, ceea ce va transforma Laza într-o comunã condusã de Puscasu la puterea a doua. Interesant va fi la alegerile viitoare dacã cei doi vor candida. Va fi o confuzie totalã. Dar pânã atunci mai este si se va vedea care dintre cei doi Puscasu se va detasa în inimile electoratului din Laza.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ