La Mãlusteni, Mirel Balaban a condus, cu o mânã de fier, sedinta de CL

Mirel Balaban (foto dreapta), intransigent cand vine vorba de lege. Secretarul comunei Malusteni Ion Leu, incearca sa tina pasul.

ASA DA… Depunerea jurãmântului de cãtre doi consilieri supleanti PSD, la Mãlusteni, a scos în evidentã calitãtile presedintelui de sedintã, Mirel Balaban. Acesta a reusit sã conducã, cu o mânã de fier, sedinta în care consilierii ar fi trebuit sã aleagã comisiile pentru a reusi sã facã astfel propuneri pentru postul de viceprimar. Din pãcate, totul s-a prãbusit, ca un castel din cãrti de joc, atunci când s-a supus la vot regulamentul de functionare al Consiliului Local Mãlusteni. Din punctul de vedere al celor din opozitie, condusi de cãtre Mirel Balaban, regulamentul nu îndeplinea conditiile legale de formã si fond, astfel cã acesta nu a mai fost votat. Ca si consecintã, comisiile nu au mai fost votate si sedinta a luat sfârsit.

Primarul comunei, Gherghescu Aurel alaturi de consilierul PSD, Calin Costel (foto stanga) care inca nu depusese juramantul.

Sedintã cu scântei la Mãlusteni, acolo unde un cameraman amator a fost lovit de cãtre fostul primar. Scandalul s-a aplanat astfel cã, într-o sedintã extraordinarã, consilierii locali au încercat sã aleagã comisiile de specialitate, dupã validarea a doi consilieri supleanti. Numai cã, încã de la acest punct de pe ordinea de zi, sedinta pãrea cã se va termina mai repede decât ar fi trebuit. Si asta pentru cã au apãrut primele discutii legate de validarea supleantilor. Motivul a fost legat de faptul cã unul dintre ei (Cãlin Costel, consilier situat pe pozitia a 2-a pe buletinul de vot – n.r.) a fost validat de cãtre magistratii Judecãtoriei Vaslui si celãlalt, de pe locul 4, a fost validat de cãtre Tribunalul Vaslui. Pânã la urmã, lucrurile au fost lãmurite de secretarul primãriei, cel care a explicat cã a fost nevoie de contestatie la apel, la Tribunal, pentru validarea celui de-al doilea consilier dupã ce Judecãtoria Vaslui a respins propunerea. Dupã depunerea jurãmântului, sedinta a continuat cu discutii legate de regulamentul de functionare al Consiliului Local Mãlusteni si alegerea comisiilor de specialitate. Sedinta, condusã exemplar de cãtre Mirel Balaban, a luat o altã turnurã în momentul în care au fost puse în discutie cele douã puncte de pe ordinea de zi. În schimb, presedintele de sedintã a reusit sã-si impunã vointa si fiecare dintre consilieri i-au dat acestuia ascultare. Pânã si primarul ales a fost nevoit sã vorbeascã mai tare, la insistentele lui Balaban, pentru a se face auzit.

Regulamentul, ilegal, cred consilierii din opozitie

Discutiile aprinse au pornit în momentul în care a fost supus la vot regulamentul de functionare al Consiliului Local Mãlusteni, consiliu format din 6 consilieri PSD si 5 consilieri ALDE. Supus la vot, regulamentul a fost adoptat de cãtre PSD-isti, majoritari de altfel dupã validarea celor doi supleanti, dar discutiile iscate dupã vot i-au cam pus pe gânduri. Si asta pentru cã cei din ALDE au sustinut cã regulamentul nu îndeplineste conditiile de formã si fond si va fi contestat. “Chiar dacã a fost votat, acest regulament nu îndeplineste conditiile legale, de la cap la coadã”, au spus consilierii ALDE. De fapt, acestia au observat cã, în descrierea Regulamentului, atunci când se fãcea referire la articole din legi sau ordonante de urgentã, acestea nu erau specificate. De asemenea, o altã gresealã era legat de faptul cã Regulamentul era “împrumutat” de la orasul Murgeni, dar cei care ar fi trebuit sã facã modificãrile de rigoare au uitat sã înlocuiascã Murgeniul cu Mãlusteniul. Nici alegerea comisiliilor nu a avut mai mult noroc. Chiar dacã cei din PSD au venit cu propuneri pentru formarea fiecãrei comisii si, conform legii, au lãsat câte un loc liber si celor din ALDE, cei din urmã au refuzat sã facã propuneri astfel cã alegerea comisiilor a rãmas în aer.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ