9.4 C
Vaslui
21-mart.-2023

La Muzeul „Vasile Pârvan” puteti viziona documentarul croat premiat „Sârma”

- Advertisement -

NU RATATI… Filmul croat „The Wire – Sârma”, în regia lui Tiha K. Gudac / 2021 va rula Duminicã, 5 februarie a.c., în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania. Proiectia va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Pârvan nr. 1, începând cu ora 11.30.

Prin construirea unui gard metalic exact în mijlocul frumoasei regiuni Kupa, Slovenia creeazã la granita cu Croatia un scut împotriva refugiatilor ce vin din Bosnia si încearcã sã ajungã în vestul Europei. Din cauza barierei, modul obisnuit de viatã al oamenilor se transformã. Regiunea devine populatã de diferitele fete ale naturii umane. Pentru a supravietui crizei, populatia localã trebuie sã gãseascã o modalitate de a face fatã acestei noi situatii. Filmul „Sârma” a cîstigat Premiul FIPRESCI la ZagrebDox, Croatia, 2021 si a fost nominalizat la Premiul pentru Drepturile Omului la Festivalul International de Film Documentar DokuFest, Prizren, Kosovo, 2021. TIHA K. GUDAC este regizoare de film, scenaristã si producãtoare si lucreazã în principal la proiecte documentare. Are un master în arte cinematografice si unul în marketing de afaceri. Ca producãtor a lucrat independent la filme de fictiune, documentare, animatie si formate comerciale si TV. A debutat ca regizor cu filmul „Naked Island” (2014) care a primit numeroase premii la festivaluri internationale. În ultimii ani, ea a regizat, scris si co-produs trei programe de seriale TV documentare pentru postul national de televiziune croat HRT.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfãsurându-se concomitent în 6 tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre tãrile participante contribuie cu cele mai noi documentare, care ruleazã apoi în sute de locatii din toate cele 6 tãri, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã. Organizator local: dr. Mircea Mamalaucã, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, iar organizator national este Asociatia One World Romania. Parteneri media sunt: Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouã, Bârlad Value Center.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.