spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

La o zi după ce militari ruși au fost văzuți venind în Mali, țara africană acuză Franța că a înarmat teroriști și că a destabilizat-o

- Advertisement -

înarmat miliții islamiste de pe teritoriul său într-o încercare de a destabiliza țara, în ciuda faptului că Franța a luptat împotriva acelorași miliții islamiste vreme de un deceniu, relatează Reuters.

Acuzațiile vin în condițiile în care relațiile dintre Franța și Mali s-au înrăutățit cu viteză în ultima perioadă, iar statul african a început să se apropie de Rusia lui Putin. Într-o scrisoare destinată șefului Consiliului de Securitate al ONU, cu data de luni, ministrul de externe din Mali, Abdoulaye Diop, a spus că spațiul aerian al țări a fost încălcat de mai mult de 50 de ori în acest an, în mare parte de drone ale armatei franceze, de elicoptere militare și de avioane de luptă ale aviației franceze.

„Aceste încălcări flagrante ale spațiului aerian al Mali au fost folosite de Franța pentru a obține informații despre grupurile teroriste care acționează în Sahel și pentru a le arunca arme și muniție”, se arată în scrisoare. Diplomația din Mali susține că are dovezi, deși nu a furnizat niciuna, care arată că Franța a furnizat armament organizațiilor islamiste cu care s-a luptat vreme de un deceniu. Franța a investit pentru această luptă împotriva teroriștilor miliarde de dolari.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/la-o-zi-dupa-ce-militari-rusi-au-fost-vazuti-venind-in-mali-tara-africana-acuza-franta-ca-a-inarmat-teroristi-si-ca-a-destabilizat-o-2051315

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.