spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

La sfatul Organizatiei Natiunilor Unite, Primãria Vaslui suplimenteazã bugetul alocat seniorilor din oras

- Advertisement -

SPRIJIN… Primãria municipiului Vaslui se pregãteste sã suplimenteze bugetul pentru activitãtile dedicate seniorilor din oras. Este vorba despre douã mici petreceri pentru pensionari, care vor fi organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Vaslui si Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice.

Prin proiectul de hotãrâre, care a fost initiat de primarul Vasile Pavãl si care va fi supus votului consilierilor în sedinta de joi, se propune aprobarea organizãrii evenimentelor socio-culturale dedicate seniorilor „Povestile noastre”, organizate de Directia de Asistentã Socialã Vaslui în colaborare cu Primãria Vaslui, în cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui (14 august), în centrele de zi ale Directiei de Asistentã Sociale si în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie). Practic, prin acest proiect de hotãrâre, Directia de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei Vaslui îsi ia angajamentul cã va organiza douã petreceri pentru care propune urmãtoarele cheltuieli: 320 de lei de persoanã pentru oferirea unei receptii într-un restaurant local, 40 de lei de persoanã pentru materialele promotionale, 40 de lei de persoanã pentru buchetele de flori si aranjamentele florale si 60 de lei pentru fotografii, album comemorativ si alte manifestãri cultural-artisitce. Conform reprezentantilor Primãriei Vaslui, stabilirea acestor tipuri de cheltuieli si estimarea normativelor prevãzute în proiectul de hotãrâre au fost realizate pe baza analizei ofertelor existente pe piatã, a costurilor evenimentelor anterioare organizate de Directia de Asistentã Socialã corelate cu cresterile de pret din prezent, normativele propuse având un caracter maximal. „Organizatia Natiunilor Unite a apreciat în anul 1990 cã este necesar ca statele lumii, guvernele lor, sã omagieze generatiile vârstnice, pentru contributia lor la dezvoltarea societãtii. UAT Vaslui desfãsoarã manifestãri variate, care au ca scop apreciarea persoanelor vârstnice, precum si aducerea în prim-planul preocupãrilor autoritãtilor statului si al opiniei publice a problemelor vârstnicilor – deloc usoare si deloc putine – care le fac viata grea” se aratã în referatul de aprobare a proiectului de hotãrâre. Trebuie mentionat cã Primãria Vaslui nu se aflã la primul astfel de demers, activitãti dedicate seniorilor fiind organizate si în anii precedenti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. La o așa „mică” petrecere am condus și eu niște bunici în 2019. Chermezele se țin cu peste o sută de persoane, iar jumate din ei sunt șefii din oraș.
  Acu ați aflat cu toții că abia acum încearcă intrarea în legalitate a acestor festinuri, da ele au loc de peste 10 ani. Și nu de salamul lor au nevoie bătrânii noștri, cei câțiva care sunt chemați de fațadă, că mai bine le-ar da direct banii ăștia ca ei să își mai acopere din nevoi. Cei mai mulți sunt vai de capu lor.
  Tot e bine că la urmă le dă și un „album foto comemorativ”. Adică le prevestește moartea sau ce.
  Aniversar se cheamă un asa album. Și încetați să mai folosiți condiția unor sărmani bătrâni doar ca să vă îmbuibați voi. Așa penibili?

  • Stai liniștit ca asa au făcut și la petrecerea seniorilor care au făcut 50 de ani de la nuntă. Au adus toți votanții și pe cei ce folosesc limba în dos dar au uitat să-ți au sărit intenționat mulți alții, eventual cu școală mai multă ca cei din primărie… Dar probabil s o fi uitat Adina sau purtătoarea de vorbe pe listă și până a ajuns la boss s a mai tăiat… Sa trăiască sa mai facă așa ceva

  • Ha, ha, ha, exact la sfatul ONU, da, da… Asa au făcut și cu listele de invitați de la petrecerea seniorilor cu 50 de ani de la nuntă, unde au fost aduși cei care mai aveau până făceau respectivii ani și au tăiat de pe listă destui, numai ca ăia probabil nu răsunau în urechile Adinei sau cele ale cuvântatoarei de la primărie… Rușinos

  • Asta e o românească super smecheră. Să chemi vreo 40 de bătrâni drept paravan ca să sărbătorești cu directorimea orașului marile tale realizări comuniste.
   Prosti nu sunt cei care fac asta de atâția ani. Vina este toată la ăștia care aprobă. Poate măcar de rușinea acestui articol ei să priceapă de ce sunt cocoțați la conducerea orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.