spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

La Tanacu, președintele Nelu Tătaru are încredere în liberalul Vasile Popa, un primar care în 2020 a pierdut primăria la cinci voturi (P)

- Advertisement -

REVANȘA… Nelu Tăraru a plecat la drum pentru cucerirea președinției Consiliului Județean Vaslui, cu o echipă de candidați liberali la primăriile comunelor și orașelor din județ, aleși special. Nu poți scoate Vasluiul din coada clasamentului la toate statisticile, ce măsoară calitatea vieții oamenilor, fără să ai edili care să nu confunde Primăria cu locul de unde se îmbogățesc ei, iar proiectele pe care le propun comunității nu trebuie să fie vechiculul de unde-și iau șpaga. Investițiile într-o comunitate trebuie să fie în simbioză perfectă cu profilul comunei, pentru ca aceste investiții să aducă plus valoare. E bine că avem “drum strategic” de la Dănești via Zăpodeni, Laza, Poienești, Al. Vlahuță, Băcani, până la Bârlad, dar parcă cuvântul acesta s-ar potrivi mai bine Drumului Județean ce leagă Bacăul de Bârlad, prin Pogana, Puiești, Dragomirești, fiindcă scoate orașul rulmenților la autostrada Bacăului. Astăzi vom prezenta un candidat al echipei lui Nelu Tătaru, Vasile Popa, care se luptă pentru funcția de primar din micuța comună Tanacu, loc unde Buzatu a creat o trăsnaie costisitoare: Transtanacu Acest drum, arată neputința administrației lui Buzatu, care mai întâi a pus șpaga pe primul loc și după aceia foloasele ce vin comunității de la o astfel de investiție. Vasile Popa a fost primar în legislatura 2016-2020, dar a pierdut la mustață mandatul de primar (cinci voturi) și toată comunitate știe s-a umblat cu cioara vopsită. Buzatu avea nevoie de un pescar, pardon, de un primar care să semneze pentru acest “Transtanacu” și l-a avut. Drumul e spectaculos, dar pentru cine? Pe acolo trec cinci mașini pe zi, iar iarna e impracticabil. Era nevoie de un județean care să scoată localitatea Bălțați (com Tătărăni) la lumina, dar nici să faci kilometri de asfalt inoperabil patru luni pe an. Dar așa gândea Buzatu pentru buzunarul său. Vasile Popa trebuie să vină înapoi la Primărie Tanacu. Pentru a transforma comuna într-o zonă râvnită de cei din Vaslui, care-și doresc să se retragă la țară. Pentru aceasta comuna are nevoie de apă, canalizare, drumuri asfaltate, gaz metan și aducerea de investiții care să-i determine pe tineri să revină acasă, nu de Transtanacu. Comuna are potențial, poate fi Predealul Vasluiului. Are renume, locurile pitorești și de ce nu și un Transtanacu care poate fi valorificat, printr-o strategie de agroturist bine articulată. Și Vasile Popa poate să facă acest lucru. Numai că pe cele 700 de voturi se bat 6 candidați și există pericolul unei dispersii a voturilor, iar primarul să iasă cu 150 de voturi, adică vreo 21% și atunci nu are legitimitate. În 2020 lupta s-a polarizat între Vasile Popa și actualul primar și a fost bine. Dănuț Dumitriu de la PSD a fost votat de 42% din cei prezenți la urne, chiar dacă a avut doar 278 de voturi, față de liberal care a luat 273 de voturi. Vasile Popa trebuie să-și ia revanșa.

Pornit într-un periplu prin județul Vaslui, președintele Nelu Tătaru s-a oprit și la Tanacu, acolo unde și-a încurajat candidatul să vină în fața oamenilor și să le prezinte planurile lui pentru dezvoltarea unei comunități care merită acest lucru. Astfel, Vasile Popa, alături de fostul ministru al sănătății, propune oamenilor din comuna Tanacu un plan de dezvoltare, pentru următorii patru ani, bazat pe bunăstare. Pentru început, acesta le vorbește consătenilor săi despre nevoia de a duce la bun sfârșit investițiile deja începute. Vorbim aici despre școala din Tanacu, Căminul Cultural dar și aducțiunea de apă. În plus, ca multe dintre comunele județului Vaslui, și Tanacu are nevoie de o infrastructură rutieră bazată pă drumuri comunale și sătești acoperite cu asfalt. O altă investiție necesară este cea a amenajării curții Dispensarului Umană. Clădire este finalizată, este modernă, însă curte nu este pe măsură. Este ca și cum ai cumpăra un costum nou și umbli cu papucii rupți. Nu au fost uitați nici cei din noua generație care au rămas să crească la Tanacu. Pentru ei, Vasile Popa are în plan construirea unui teren sintetic dotat cu nocturnă dar și amenjarea unei baze sportive, cu teren de fotbal, în zona “Goian”. În plus, tot pentru tânăra generație, candidatul liberal are în plan amenjarea bibliotecii comunale în incinta școlii gimnaziale din Tanacu, iar clădirea actuală a bibliotecii să fie transformată în sală de sport.

Investiții în zone de agrement și de petrecere a timpului liber

Este știut faptul că orice persoană, după muncă, are nevoie și de momente de odihnă șI relaxare. Pentru acest lucru, Vasile Popa vine, în fața cetățenilor din Tanacu, cu o serie de propuneri. Prima dintre ele, ceva mai îndrăzneață, vorbește de construirea, la intrarea în comună, a unei porți din lemn asemănătoare cu cea construită la intrarea în județul Suceava. De asemenea, Popa are în gând amenajarea terenului situat în zona Palanca, între localitățile Tanacu și Benești, astfel încât acesta să se transforme în zonă de agrement și un loc unde se vor putea organiza ușor diferite activități recreative, printre cale, Zilele Comunei. În plus, va fi o prioritate și amenajarea spațiilor verzi aflate în administrarea primăriei prin plantarea de pomi și igienizarea acestor zone. Și tot la capitolul timp liber, Vasile Popa are în plan amenajarea zonei “Iaz Bahna” și transformarea acesteia într-o zonă de agrement și petrecere a timpului liber, atât pentru cetățenii din comuna Tanacu, cât și pentru cei din comunele învecinate. În plus pentru a oferi o bătrânețe liniștită bătrânilor din Tanacu, Vasile Popa propune construirea unui centru rezidențail destinat acestei categorii de persoane.

Apă, drumuri și asfalt, priorități pentru liberalul Vasile Popa

PROIECTE… Bunăstarea cetățenilor dintr-o comunitate este dată, zilele acestea, de utilitățile de care se pot bucura pentru a se apropia de confortul oferit de un oraș. Vasile Popa are în plan și o astfel de dezvoltare a comunității din care face parte astfel că va începe noul mandat cu un puț de mare adâncime care să asigure necesarul de apă, mai ales pe perioada verii. Apoi, iluminatul public, folosind panourile solare, este pe lista de priorități. Și cum Tanacu este o comună cu oameni harnici și mulți crescători de animale, Vasile Popa le promite acestora că se va ocupa îndeaproape de amenajarea pășunii comunale, prin înlăturarea materialului lemnos și însămânțări, acolo unde este cazul. Și nu doar atât. Cu ajutorul unui autogreder propune amenjarea drumurilor de exploatație agricolă, sau amenjarea platformelor de gunoi existente prin înfolierea acestora și împrejmuire. De asemenea, accesul oamenilor, de la DJ 244, la stația de pompare “Râpa Ulucilor” este o investiție necesară.

Material de propaganda electorala  realizat de SC Vremea Nouă SRL, la comanda PNL Vaslui. CMF: 21240015.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. O data la 4 ani ….. hoții la costum….. ajuns cersatori ….. de 2 bani….. la un costum….. cyoarda politica gen Matrix….. restu e caterinca …. după voturi ….și apoi …. iar începe 4 ani cyoarda….pnlisto – psdista…..

  2. Oameni buni,sunteți de râsul curcilor,cum să cerșești voturile la 700 de locuitori cu drept de vot,șase candidați? Ce sume de bani sunt cheltuiți? Când se va face reforma administrativă promisă? Trebuie să ieșim din această stare și să ieșim în stradă să ne facem dreptate cu propriile noastre puteri. Subvenția pentru partide să dispară și toate privilegiile care sunt doar pentru ei. Câți funcționari are oare această comună? RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.