La Todiresti, primarul Petricã Simiuc demonstreazã cã se poate, dacã muncesti (FOTO)

INVESTITII… Dupã patru ani de administratie sub conducerea primarului Petricã Simiuc, comuna Todiresti începe sã-si schimbe înfãtisarea si locuitorii sãi sã se bucure de conditii decente de trai. Dupã asfalt în majoritatea satelor compenente, edilul se poate lãuda acum si cu alte investitii, mare parte dintre ele aproape de final. Printre acestea, putem enumera reabilitarea scolilor, dispensar uman, gaz metan sau peste 1500 de m de trotuare noi. “Am fost vitregiti multi ani de investitii reale în comunã, dar am reusit sã urnim acum câte ceva. Mai sunt de fãcut destule în Todiresti, dar cred cã suntem pe drumul cel bun”, spune primarul Petricã Simiuc. De asemenea, tot el este cel care sustine cã este important ca o primãrie sã se autogospodãreascã si sã-si foloseascã inteligent mâna de lucru de care dispune pentru a reusi sã facã economii în bugetul local. Cu banii astfel economiti, Petricã Simiuc reuseste sã facã investitii mici dar necesare comunitãtii.

Au trecut patru ani de când Todirestiul este cârmuit de primarul Petricã Simiuc. Vitregitã, ani la rând, de investitii, comuna a reusit acum sã-si schimbe înfãtisarea dar si sã audã un plus în ceea ce priveste calitatea vietii oamenilor. O investitie importantã este legatã de asfaltarea a peste 6,8 km de drum comunal, dar si profilarea si pietruirea altor 45 de km. Mai mult, în prezent se lucreazã la asfaltarea DJ 248A, drum important pentru comunã tinând cont de localitãtile pe care le strãbate. De asemenea, de 10 zile, în Todiresti a început modernizarea trotuarelor. Lucrarea, a cãrei valoare ajunge la 230.000 de lei, se întinde pe o lungime de 1.500 de m. “Sunt trotuare ce vor fi folosite de copiii care vin la scoalã sau de cetãtenii care nu vor mai fi nevoiti sã meargã pe marginea drumului national. Si tot pentru elevi, am demarat lucrãri de modernizare pentru scolile din Todiresti si Huc. În ambele cazuri, lucrãrile sunt complexe pentru cã ne dorim sã atingem standardele impuse de noile norme europene dar si sã obtinem autorizatiile ISU de functionare. Un alt proiect de suflet si care a primit finantare prin Ministerul Dezvoltãrii este cel al retelei de gaz metan desfãsurat în parteneriat cu trei comune din judetul vecin.

Suntem si parteneri în programul integrat de apã-canal si gunoi astfel cã putem spune cã, în cel mai scurt timp posibil, viata oamenilor din comuna Todiresti se va schimba în bine. De asemenea, edilul vorbeste si despre modernizarea iluminatului public de-a lungul drumului national si nu numai, dar si despre podul peste râul Bârlad, refãcut acum de o echipã de profesionisti. O altã temã de discutie este legatã de faptul cã, dupã pãrerea lui Petricã Simiuc, este important ca un primar sã stie sã se gospodãreascã si micile lucrãri necesare comunei sã fie fãcute în regie proprie. “Am construit în spatele primãriei un loc în care putem sã tinem utilajele dar care poate fi folosit si ca atelier. Aici ne facem singuri ceea ce mai avem nevoie, fãrã sã plãtim firme de specialitate. Cu banii economisiti asa, ne putem gândi si pune în practicã alte mici lucrãri. Am achizitionat, cu sprijinul GAL-ului, utilaje cu care sã ne facem treaba si cred cã e important sã ne autogospodãrim”, spune Simiuc.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ