La un pas de tragedie : TIR lovit de două trenuri, la Roșiești (FOTO, VIDEO)

ACCIDENT… TIR-ul transporta 27 tone de îngrășământ chimic și a fost lovit în plin de trenul Bârlad-Iași, fiind apoi șters și de celălalt tren Galați-Cluj Napoca.

EVENIMENT FEROVIAR… O pasageră dintr-un tren a fost rănită, joi dimineață, după ce garnitura a lovit un TIR care încerca să treacă calea ferată. Accidentul a avut loc în apropierea localității Roșiești. Potrivit reprezentanților CFR, autotrenul a fost lovit inițial de trenul de călători Bârlad – Iași, apoi, la numai câteva minute distanță, de un alt tren de călători, Galați – Cluj Napoca.

Femeia, care a avut nevoie de îngrijiri medicale, este din comuna Băcești, însă aceasta a refuzat transportul la spital. Conform informațiilor ISU Vaslui, TIR-ul transporta 27 tone de nitrocalcar, îngrășământ chimic nepericulos. Autotrenul a fost lovit în plin de trenul Bârlad-Iași, fiind apoi șters și de celălalt tren Galați-Cluj Napoca. Cele două trenuri au trecut prin stația Roșiești aproape simultan, motiv pentru care unul dintre cei doi mecanici nu a mai avut timp să frâneze. “Ambele locomotive au fost avariate, însă trenul 1831 și-a putut continua traseul, fiind garat în stația Crasna”, a transmis Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA. În urma impactului, traficul feroviar, dar și cel rutier a fost blocat în totalitate, TIR-ul fiind remorcat după aproximativ patru ore. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, dar și o autospecială cu module pentru descarcerare. “ Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit, joi dimineață, cu șase autospeciale și echipaje specializate de stingere, descarcerare și prim-ajutor, în urma unui accident rutier pe calea ferată, la Roșiești. La locul accidentului, pompierii au găsit un vehicul de mare tonaj, încărcat cu fertilizant, care fusese lovit la trecerea la nivel cu calea ferată, de trenul care circula din direcția Iași-Bârlad. Al doilea tren implicat în accident și-a continuat drumul la scurt timp, fără să fi suferit avarii. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la locul accidentului, pe durata operațiunilor de remorcare a tirului și tractare a trenului. Echipajele de prim-ajutor de la SMURD și SAJ au acordat îngrijiri medicale pentru trei victime care au suferit contuzii ușoare și un atac de panică. Circulația rutieră în zonă a fost blocată timp de patru ore, însă nu au existat victime, din fericire”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. La fața locului s-au deplasat și prefectul Marcel Lăudatu și subprefectul Mircea Gologan.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ