spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

La Vaslui, adio nunti pe timpul noptii!

- Advertisement -

PROIECT De anul viitor, la Vaslui toate nuntile se vor desfãsura doar în timpul zilei, urmând sã se termine la miezul noptii. Este un proiect al primarului Vasile Pavãl, care a chemat la consultãri cei 40 de proprietari de restaurante si terase din Vaslui, pentru a vedea care este opinia lor privind acest subiect. O schimbare care se va produce doar dacã proiectul de hotãrâre pe care îl va initia edilul va fi votat si în Consiliul Local. „Un singur proprietar de restaurant a spus cã va fi o schimbare care îi va afecta afacerea. Restul sunt de acord si spun cã este mai bine asa, pentru cã vor putea avea restaurantul la dispozitie a doua zi, în bunã regulã, iar personalul va putea sã se odihneascã”, a spus primarul Pavãl.

Dacã proiectul primarului Vasluiului devine realitate, nuntile vor începe în oras pe la 1-2 ziua si se vor termina la miezul noptii. „Erau multe discutii cu furatul miresei, în miez de noapte, cu taxiuri care goneau si claxonau prin oras. Acuma, mireasa ar putea fi furatã când se lasã seara si petrecerile ar fi la fel de plãcute ca si cele din timpul noptii. Dimpotrivã, multi patroni de restaurante spun cã ar fi o idee bunã, pentru cã a doua zi ar avea la dispozitie restaurantul pentru activitãtile cotidiene, mai ales în zilele de luni, când petrecerile încep duminicã seara si se terminã a doua zi dimineata”, explicã primarul Pavãl. Acesta sustine cã nuntile de zi sunt destul de relaxante si pentru nuntasi, pentru cã acestia vor putea merge a doua zi sã-si rezolve toate problemele, evitând oboseala de acum, când nuntile se terminã la 5-6 dimineata. Astfel de decizii cu nunti de zi s-au luat în mai multe orase din vestul tãrii, iar lumea de acolo este destul de multumitã.

Un blogger explicã propria sa variantã de „nuntã de zi”

Pe Internet sunt opinii pro si contra acestei modalitãti de a sãrbãtori unirea destinelor dintre doi îndrãgostiti. Iatã cum vede un tânãr un astfel de eveniment, prin prisma celui care a participat la o astfel de petrecere: „O nuntã de zi, pentru cei care nu au vãzut asa ceva se desfãsoarã cam asa, vã spun dupã cum am vãzut eu la nunta la care am fost. Lumea s-a strâns la mire la 7 si ceva, dimineata. La 9 am ajuns la nasi, la 10 am ajuns dupã mireasã, la 11 a fost cununia civilã, la 12:30 cununia religioasã, iar la 14:30 a început petrecerea la restaurant. Sfârsitul nuntii a fost când au plecat ultimii invitati, pe la ora 3 noaptea. Dar, restul invitatilor au început sã plece pe la 12 noaptea, ceea ce e suficient. De la 2 ziua la 12 noaptea sunt totusi 10 ore în care poti sã te simti bine. Mult mai mult timp decât este la o nuntã de noapte, zic eu. Cum am zis, sunt pãrti bune si rele, dar una peste alta o nuntã de zi este mult mai ok, pãrerea mea, decât una de noapte. În primul rând, ai liberã ziua de duminicã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.