1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

La Vaslui este cea mai scurtă stradă cu sens unic din România. Păcat că nu este și eficientă (VIDEO, FOTO)

- Advertisement -

FAZA ZILEI… Doar mințile luminate de la Vaslui pot face o stradă cu sens unic pe o distanță de câțiva zeci de metri, crezând că sunt ingenioși și apoi grosul traficului să-l devieze pe după un bloc. Cel mai probabil, «realizatorii» acestui demers sunt repetenți și «reușita» lor îi enervează la culme pe șoferi. «Păi noi ocolim blocul pentru ca această straduță să fie mai liberă, iar șmecherii de la bancă parchează mașinile pe o bandă de mers. Halal celui care a aprobat porcăria aceasta», spune un șofer care zilnic e nevoit să treacă pin zona respectivă de mai multe ori. Strada cu pricina este în lateralul Prefecturii Vaslui și se numește Constantin Dobrogeanu Gherea.

În fața BRD-ului este sens unic pe o distanță de maxim 50 de metri, iar cealaltă jumătate din trafic este deviată prin spatele clădirii Romtelecom. Și cum traficul s-a descongestionat prin fața băncii, șmecherii găsesc de cuviință să parcheze pe un sens de mers. Și atunci se impune o întrebare firească: de ce, cei care vin pe str. Constantin Dobrogeanu Gherea spre Prefectură trebuie să înconjoare o clădire, iar un sens de mers (care este unic) din fața BRD-ului stă blocat de mașini parcate ? Probabil cineva din Poliție și de la Serviciul de Sistematizare al Primărie nu și-a făcut suficient temele. Și, în loc de descongestionarea traficului, în zona aceasta vorbim de o gâtuire a acestuia, de la o zi la alta, pe măsură ce tupeul șoferilor care parchează pe stradă crește. Mai mult, pe esplanada din fața băncii, nimeni nu are voie să parcheze, dacă nu ești angajatul instituției financiare și un paznic are grijă să atragă atenția dacă cumva ai tupeu să lași mașina acolo. Situația este ceva mai delicată, în condițiile în care acea esplanadă a fost refăcută de către Primăria municipiului Vaslui (deci este a poporului) și angajații băncii și-au însușit-o.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Cea mai scurtă strada cu sens unic , este în spate la Complex Dan,lângă Bucătarul Rac. Are 15 metri. Acolo chiar este facută fară nici o logică. 95% dintre șoferi nu respectă regula ,cred , din cauză că este inutilă.

  2. Vasluiul e sufocat de masini la fel ca toate orasele din tara asta. Nu inteleg nici acum mentalitatea asta a romanului, care in loc sa faca 500 de metri de mers pe jos, se urca in masina si pierde timp, nervi si bani la volan…

  3. Tot strada scurta cu sens unic este și strada din spate Big Traian care a devenit extrem de circulata deși este intre blocuri. Este cea mai circulata strada secundara dintre blocuri. Menționăm că este și îngustă deoarece este parcarea blocului și sunt parcate lateral și mașinile celor care vin la piata. Trebuie sa se modifice aceasta pentru a normaliza situația.

  4. Pe portiunea aceea de strada sensul unic e de ani de zile (cred ca mai bine de 15 ani), numai ca era in directia opusa de mers. Si tot de ani de zile stau parcate acolo zilnic masini. Sa inteleg ca daca vii din sens opus incapi pe o banda pe sens, dar daca vii cum e orientat acum nu mai incapi? Sau care e noutatea si supararea?

  5. Dacă ai permis de un an doi ești expert rutier, de nu ai nici bicicleta ești tot expert. Niște dobitoci de funcționari publici și comunitari se cred atotștiutori!

    • Pai ăștia asta zic, sa nu mai fie sens unic, sa se circule pe ambele sensuri, ca cei care vin dinspre BCR sa nu mai fie nevoiți sa circule pe după clădirea Romtelecom! Cel care citește și nu înțelege se numește analfabet funcțional iar tu, prin comentariul asta, tocmai ți-ai luat diploma!

  6. Si pe unde vrei sa incapa doua masini prin fata la BRD ? Pana termina lucrarile pe la EON nu este alta varianta si trebuie sa ocolim tot Traianul ca sa ajungem la Complex.

    • Dacă cel care vine dinspre judecătorie are loc să treacă pe lângă mașinile parcate în fata BRD, cu siguranță încap doua mașini pe acolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.