spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

La Vaslui, magistrații îi lasă liberi pe violatori

- Advertisement -

CA LA NOI… Chiar dacă se fac vinovați de fapte penale dintre cele mai grave și cu consecințe catastrofale pentru victime, la Vaslui, violatorii se bucură de libertate. Și asta cu largul concurs al magistraților care decid, în cazul acestora, măsurile cele mai ușoare privative de libertate, controlul judiciar. Și asta în condițiile în care unii dintre ei se fac vinovați de agresiune sexuală în formă continuată sau viol și agresiune sexuală în formă continuată. Și asta în condițiile în care, în urmă cu câțiva ani, violatorii de la Văleni erau blamați de aproape toată țara și trimiși apoi ani grei după gratii.

Este cunoscut faptul că victimele violului pot trăi traume ce nu se vindecă niciodată. Cu toate acestea, la Vaslui, violatorii se bucură de un tratament special din partea magistraților Judecătoriei Vaslui și mulți dintre ei ajung să se bucure de libertate până la aflarea pedepsei. Un astfel de caz este cel al lui Constantin Șchiopu, un vasluian cercetat pentru agresiune sexuală în formă continuată, acuzat de 5 acte materiale și de viol. În loc să fie trimis în arest preventiv pentru fapte penale dintre cele mai grave, acesta se bucură de libertatea oferită de măsura controlului judiciar. În schimb, are obligația de nu comunica cu victima minoră sau cu martorii din dosar și să nu părăsească țara. În alt caz este cel al lui Cristian Ifrim, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de viol și violare de domiciliu. Și în cazul lui, judecătorii au decis că măsura controlului judiciar este cea justă. În schimb, l-au obligat să nu părăsească teritoriul județului Vaslui și să nu se apropie de victimă la o distanță mai mică de 50 de metri, de membrii familiei acesteia sau de martori. Și nu în ultimul rând, Ciprian Ionuț Arseni, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată și agresiune sexuală în formă continuată afost lăsat sub control judiciar. «Menține măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpatul Arseni Ciprian Ionuț, …, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală, agresiune sexuală în formă continuată. Pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul Arseni Ciprian Ionuț este obligat să respecte următoarele obligații: să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuintei; să se prezinte la organul de poliție conform programului de supraveghere întocmit sau ori de cate ori este chemat. Impune inculpatului Arseni Ciprian Ionuț ca, pe durata controlului judiciar, să respecte următoarele obligații: să nu depășească limita teritorială a județului Vaslui, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; să nu se apropie de persoana vătămată …, de martorii …, să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale. Atrage atenția inculpatului Arseni Ciprian Ionuț că, în cazul încălcării cu rea-credință a obligațiilor stabilite, măsura preventivă a controlului judiciar va fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condițiile prevăzute de lege», se arată în decizia instanței.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Si așa se mai revolta unii când aud ca cineva vrea sa își facă singur dreptate, ca e ilegal, ca suntem o tara democrata si avem justiție
    Avem pe dracu, care puteți si va simțiți in stare nu ratați ocazia, alta n-o sa mai aveți si justiție aici n-o sa pupați in veci

  2. La Tribunalul Vaslui , judecatorii, (mult spus judecatori), au dat o sentinta de 3 ani cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Concret, ,, barbatul,, si-a lovit sotia si aceasta a murit la 4 zile intr-un spital din Iasi. Si, ce sa vezi? Domnul judecator, milos din fire, a considerat ca e pacat de ,,barbat ,, sa stea inchis, doamne iarta-ma, asa mandrete de om! Si e bine merci, acasa. Codaesti.

  3. Probabil că acești judecători au o pasiune pentru tot ce înseamnă porno și cred că violul este o normalitate. Este rușinos. Ar trebui să aflăm și noi numele acestor judecători. Vasluiul este mic și aflăm imediat dacă le place morcovul, swinging-ul, etc Vai mama lor!

  4. Ati uitat de cei 2 violatori din Barlad, din lotul de 3, tot vasluiul i-a scos din arest si i-a pus pe control. Mai nou si pe talhari ii scot din arest si ii baga la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.