spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

La Vaslui, mancarea-i din ce in ce mai scumpa!

- Advertisement -

În conditiile în care puterea de cumpãrare a vasluienilor a scãzut foarte mult în ultima perioadã, pretul la principalele alimente se mentine în continuare crescut.

Comerciantii din pietele si târgurile vasluiene au crescut preturile produselor alimentare, cerealelor si fructelor, în luna decembrie. Chiar dacã nu au fost semnificative, majorãrile de preturi nu au bucurat cetãtenii care, în aceastã lunã, au avut de fãcut cumpãrãturi serioase. Mâncarea, în Vaslui, este putin mai scumpã fatã de lunile anterioare, când si-asa judetul nostru era în topul celor mai costisitoare dupã preturile alimentelor. Ministerul Agriculturii a afisat, recent, preturile de vânzare cu amãnuntul ale principalelor produse agricole si alimentare din pietele si târgurile din tarã, practicate în perioada 13 – 19 decembrie. Potrivit tabelului, judetul Vaslui nu prea stã bine la capitolul mâncare ieftinã, însã mai bine decât judetul vecin Vrancea.

Preturi bune la cereale

Potrivit preturilor afisate de Ministerul Agriculturii, în judetul Vaslui, în perioada 13 – 19 decembrie, un kilogram de grâu era comercializat cu 0,7 – 0,8 lei, în timp ce în Suceava, spre exemplu, kilogramul de grâu ajungea la 0,8 – 1 leu, iar în Harghita – între 0,6 si 1,2 lei. Kilogramul de porumb era vândut de comerciantii din pietele si târgurile nemtene cu 0,5 – 0,6 lei, în Suceava costa între 0,7 si 0,9 lei, iar în Harghita ajungea între 0,8 si 1 leu. În perioada de referintã, cartofii se vindeau, în Vaslui, cu 1,5 – 2 lei kilogramul, în Suceava între 1,2 si 1,5 lei kilogramul, în timp ce în Harghita pretul unui kilogram de cartofi era între 1 si 2 lei kilogramul. Preturi bune, în judetul Vaslui, au fost înregistrate si la mere care, în perioada 13 – 19 decembrie, costa între 1-2,5 de lei kilogramul, în timp ce în Neamt, era vândut cu 1,5 – 3,5 lei, în Suceava costa 1,5 – 2,5 lei, iar în Harghita – 2 – 3 lei.

Carnea de porc si vitã, în continuare scumpã!

Preturile cãrnii vândute în pietele si oboarele din judetul Vaslui au rãmas aproximativ aceleasi fatã de luna trecutã, o scãdere înregistrându-se la carnea de vitã. Astfel, în perioada 13 – 19 decembrie, pretul unui kilogram de carne de porc – carcasã era cuprins între 11 si 13 lei, iar carnea de vitã – carcasã era vândutã cu 10 – 12 lei kilogramul. Ca si comparatie, în Harghita, pretul unui kilogram de carne de porc la carcasã era comercializat cu între 10 – 15 lei, în timp ce kilogramul de carne de vitã – carcasã era vândut cu 11 – 16 lei. În Vaslui, un litru de lapte se vindea cu 2,5 lei, brânzeturile proaspete cu 16 – 18 lei, un ou cu 0,4 lei, iar litrul de smântânã cu 12 – 16 lei, în timp ce un kilogram de telemea costã între 12-15 lei. Preturi mai mari cu aproximativ 5 lei la aceleasi produse au fost înregistrate în judetele vecine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.