24 C
Vaslui
17-sept.-2021

La Vaslui s-a recepționat prima pistă cu „colț” din România (FOTO)

MODIFICARE… În România nu se inaugurează doar stadioane de fotbal. În ultima vreme, atletismul cunoaște un adevărat reviriment și, una câte una, bazele destinate acestui sport încep să se modernizeze în țara noastră. O astfel de bază a fost receptionată miercuri, la Vaslui, însă nu în prezența unor oaspeți de seamă de la Federația Română de Atletism, așa cum ar fi trebuit să impună protocoalele, ci într-un anonimat total, fără ca nici măcar presa locală să fie invitată. Asta probabil și pentru că, așa cum anunța ziarul nostru încă de acum două săptămâni, noua pistă a stadionului Municipal nu va putea găzdui niciun fel de competiție oficială deoarece are o lungime de 411 metri în loc de 400 de metri. 

Reprezentanții Primăriei Vaslui au anunțat recepționarea pistei de atletism de la stadionul Municipal prin intermediul unui comunicat sec, specific mai mult vremurile de dinainte de 1989, când informațiile veneau dintr-o singură direcție, pentru ca iubitul conducător să nu fie deranjat nici măcar cu o întrebare. Asta cu toate că în cazul de față vorbim de o investiție importantă pentru comunitatea locală, a cărei valoare s-a ridicat la 1.023.613,75 lei fără TVA. Deși investiția ar fi meritat o recepționare mai deosebită, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, la deschiderea unei cunoscute cofetării de pe Traian, unde însuși primarul a tăiat panglica, în cazul pistei de atletism, totul s-a făcut în anonimat, departe de ochii curioșilor și ai presei locale, care nici măcar nu a fost invitată la eveniment. Asta spune multe și despre modul cum Primăria Vaslui alege să-și promoveze imaginea și implicit realizările. Trecând peste aceste aspecte ce țin de buna comunicare cu comunitatea locală, trebuie menționat că lucrările de la stadion au constat în reabilitarea pistei de alergare (2724 mp) și realizarea infrastructurii sectorului de sărituri (137 mp pista de sărituri), dar și realizarea rețelei de evacuare ape meteorice și crearea unei rețele de canale de evacuare perimetrale pistei de atletism. „Echipa de recepție a lucrărilor a fost completată de prezența primarului municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl, și a viceprimarilor, ing. Lucian Braniște și prof. Cătălin Mândru”, se menționează în comunicatul remis de Primăria Vaslui.

Cuvântul „competiții” a dispărut din discursul edilului Paval

Dacă anul trecut, când pista de atletism era doar la stadiul de proiect de hotărâre, primarul Vasile Pavăl declara că obiectivul trebuie reabilitat în așa fel încât „să ofere condiții optime pentru antrenamente și competiții”, ieri, în discursul de ieri, cuvântul „competiții” nu și-a mai făcut loc. Iată ce a declarat edilul în prezența colegilor săi de la primărie și a reprezentanților firmei care s-a ocupat de modernizarea pistei. „Am propus și am început acest proiect cu o idee: pista de alergare a Stadionului Municipal să ofere condiții optime atât sportivilor din municipiu, cât și cetățenilor care o foloseau pentru sportul de masă. Iată că avem acum un amplasament de excepție, realizat cu materiale de calitate superioară, de care vor beneficia elevii, sportivii și locuitorii municipiului. Mulți așteaptă cu nerăbdare redeschiderea obiectivului și îmi face plăcere să îi anunț că în curând vasluienii vor putea reveni la practicarea activității fizice pe pista de alergare. Firește, avem convingerea că interesul pentru acest sport va fi dublat de folosirea corespunzătoare a noii piste și de păstrarea în condiții cât mai bune a investiției, în folosul tuturor”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Cititi si

Bătaie de joc: Primăria Vaslui, investiție de 1,5 milioane lei într-o pistă pe care nu se vor putea organiza competiții! (DOCUMENTE)

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

8 COMENTARII

 1. Cica vor sa monteze si semafoare si semne rutiere, ca au gasit ei niste baieti care le fac ieftin 😀
  Si camere de viteza, ca sa-i amendeze pe nesimtitii care fug prea repede 🙂 Pe astea, cica le-au ciordit şuţii autohtoni de prin Olanda si le cumpara primaria cu para-ndarat 😀

 2. Ce fel de ing.este Pavel dacă a putut inaugura asemenea porcărie. Cred ca PSD le curata mintea de tot cei bun și le implantează cipuri de prostie și hoție.

 3. Propun ca pe marginea pistei sa se puna jardiniere cu flori si braduti, sa fim în ton cu treaba😊
  Daca avem viceprimari? Pai nu – l vedeti în imagini, este un maimutoi acolo mic.mic…asculta la poruncile si directivele sefului… usr la viitoarele alegeri..0, 005%.. vorbim.

 4. ASA ARATA INCOMPETENTA ,RESPECTIV NESIMTIREA UNOR OAMENI GEN PAVAL VASILE ,BUZATU SI MULTI ALTII CU SALARII NESIMTITE
  AU AVUT O SINGURA PREOCUPARE ,FURTUL DIN BANU PUBLIC NESIMTITITOR

 5. Nu avem doi viceprimari? De la ce partide sunt? Sunt oameni de paie? În consiliu nu avem majoritate PNL – USR? La furat sunt frați cu toții. Nu contează partidul. Acum nu au timp de oraș. Sunt la vânătoare de posturi și funcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here