spot_img
21.3 C
Vaslui
04-iun.-2023

La Zorleni, apă cu program din cauza secetei excesive!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
MĂSURI… Apă cu porția la Zorleni, localnicii vor primi în anumite intervale orare apa, din cauza secetei prelungite.

DEZASTRU… În toată comuna Zorleni, apa potabilă se distribuie raționat, la anumite ore, din cauza secetei excesive. Primarul comunei, Paula Denisane Hultoană, a informat cetățenii – mare parte nemulțumiți de luarea deciziei, privind distribuirea apei în comuna Zorleni!

“Având în vedere condițiile meteorologice extreme (secetă excesivă) cu care, din păcate, ne confruntăm și anul acesta, precum și nerespectarea recomandărilor privind neirigarea culturilor din gospodării cu apa din rețeaua publică, ne aflăm în imposibilitatea anticipării consumului efectiv de apă în Comuna Zorleni. Forajele executate nu sunt subdimensionate. Necesarul de apă pentru alimentarea localităților Zorleni, Popeni și Simila a fost determinat în conformitate cu legile în vigoare, rezultând astfel un necesar de 80 l apă/locuitor/zi, asigurat prin forajele executate. Potrivit brevierelor de calcul, forajele au următoarele debite maxime: Localitatea Zorleni 800 mc apa/zi; Localitatea Popeni 350 mc apa/zi; Localitatea Simila 250-280 mc apa/zi. Ținând seama de faptul că forajele executate pot livra un debit maxim de apă de 1.400 mc/zi, iar necesarul de apă pentru nevoile gospodărești este de 80 l apă/locuitor/zi, reiese faptul că debitul maxim de apă acoperă necesitatile unui număr aproximativ de 17.000 de persoane, cu mult peste populația Comunei Zorleni. Vă îndrum să utilizați apa într-o manieră rațională, iar pentru irigarea culturilor din gospodării să vă orientați către alte surse de apă (fântâni, puțuri forate). Pentru moment, apa se furnizează zilnic, în următoarele intervale orare, după cum urmează: În satul Zorleni: 05:00 – 11:00 și 13:00 – 23:00; În satul Popeni: 06:00 – 11:00 și 18:00 – 23:00; În satul Simila: 05:00 – 11:00 și 16:00 – 22:00”, a precizat pentru sătenii comunei Zorleni, primarul Paula Denisane Hultoană.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Primar de kkt in Zorleni cu apa matii cu tot!!! Anunta zdreanto cand opresti apa…nu o opri cu 2 ore mai devreme!!! Comuna nu manaca asfaltul matii ca atceva nu stii,decat asfalt si preturi mari la tot…bravo multumim!!! Sa te mai voteze mortii matii!!! I-a masuri cu cei care uda gradinile nu cu toata lumea!!!

  2. Dumnezeule ieși odată din comuna depravatule ne-ai făcut comuna de tot rahatul ,ce apa domnilor dimineata o ora cu un pic de presiune, seara o ora abia pișă,sa te ia naiba de alcoolist, comuna arata vai de capul ei ,duceti-va în Falciu sa vedeți ce frumusețe trandafiri și pe o parte și pe alta a șoselei de îți e mai mare dragul sa privești, în Vetrisoaia nu e în stare nici măcar sa coseasca pe șanțuri, nu a plouat dar el nu e în stare sa tunda nici buruiana din primăvara care a crescut ,rușine domnilor consilieri ce faceti ?a-ti umblat cu limba pe umăr sa îl alegeți va place în ce hal a ajuns comuna ?(afara toți jegoșii și nespălații care a-ti ajuns la conducere )

  3. Astea sunt probleme?Veniti la Vetrisoaia sa vedeți ce dezastru este cu apa de la rețeaua publica.După ce ca este doar apa menajera, nu avem decât sera câte o ora, fără nici un pic de presiune, astfel încât bieții oameni care s au gândit sa si faca si ei viața mai usoara, sa se racordeze la apa curenta, stau si se uita la stele. Doar dacă ploua avem si noi apa.
    Așa ne trebuie!Am ales acum 7 ani un primar care a promis ca rezolva toate problemele , inclusiv cea a apei.Cum, când , da a el săracul nu claca pe la primărie decât când își aduce aminte.La ce preocupări are ne ducem in faliment pe toate planurile. Bine ca face acuși festival.Anul trecut un miliard a costat distracția cu Jador si restul…
    Bravo , e mai important decât sa rezolvam problema apei!La cât mai multe mandate!😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.