spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

Lacrimi pentru poliţista Adina Vizitiu

- Advertisement -

Subinspectorul de poliţie Adina Vizitiu s-a stins din viaţă la nici 26 de ani, lăsând în urmă o fetiţă de doar 10 zile şi o familie sfâşiată de durere. Poliţista a decedat duminică, iar ieri sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în casa părintească din comuna Gheorghe Doja, judeţul Ialomiţa. Înainte de a pleca spre casă, Adina a trecut pentru ultima dată şi pe la sediul IPJ Vrancea unde, preţ de 15 minute, colegii şi-au putut lua rămas bun. Adina Vizitiu va fi înmormântată astăzi.

Adina Vizitiu va fi înmormântată astăzi, în comuna Gheorghe Doja, din judeţul Ialomiţa. Trupul neînsufleţit a fost ridicat, ieri, de la Serviciul de Medicină Legală şi depus în casa părintească din comuna ialomiţeană Gheorghe Doja.

Subinspectorului Adina Vizitiu i s-a făcut rău duminică seara. Ea a acuzat dureri pu-ternice de cap, aşa că familia a cerut ajutorul medicilor, care au preluat-o pe poliţistă de acasă şi au transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani. Când medicii au ajuns la locuinţa tinerei, aceasta era deja în stop cardio-respirator. A fost resuscitată şi apoi transportată la spital, unde s-au continuat manevrele de resuscitare. Toate eforturile au fost în zadar. Adina nu a mai putut fi readusă la viaţă. „La data de 14.11.2010, ora 17.10, angajaţii secţiei UPU a Spitalului de Urgenţă Focşani au sesizat telefonic Dispeceratul IPJ Vrancea despre faptul că la această unitate a fost adusă V. Adina-Manuela pentru îngrijiri medicale. Ulterior, aceasta a intrat în «stop cardio respirator» şi nu s-a mai reuşit resuscitarea ei“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

De când au aflat vestea morţii Adinei, colegii nu-şi pot reveni din şoc.

Avea doar 25 de ani şi un copil de 10 zile

Adina Vizitiu ar fi împlinit 26 de ani în luna aprilie a anului viitor. În urmă cu 10 zile născuse o fetiţă, care din păcate nu-şi va cunoaşte niciodată mama.

Adina Vizitiu a născut pe 4 noiembrie într-un spital din Bucureşti. S-a simţit bine şi nimic nu anunţa tragedia ce avea să se întâmple câteva zile mai târziu. Poliţista a început să se simtă rău joia trecută, când a ajuns la spital. A rămas internată timp de 12 ore, iar pentru că se simţea mai bine a decis, împreună cu familia, să meargă acasă pentru a-şi alăpta fetiţa. „Pacienta s-a prezentat în seara zilei de 12 noiembrie la Unitatea de Primire Urgenţe, unde a fost diagnosticată cu sindrom migrenos. I s-a făcut internare de o zi în secţia de Neurologie, unde i s-au făcut o serie de investigaţii medicale. Pacienta a fost consultată de cardiolog, ginecolog, internist şi neurolog. Medicii i-au recomandat insistent transferul la o clinică de specialitate neurologică pentru a face toate investigaţiile de imagistică necesare, însă familia împreună cu pacienta au refuzat pe motiv că starea i se ameliorase şi dorea să-şi alăpteze copilul”, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani.

Inima era bolnavă

Adina ar fi murit din cauza unor probleme la inimă. Până la tragicul eveniment, nimeni nu a ştiut nimic de acestea. Ieri, colegii poliţistei spuneau că, în urma necropsiei, s-ar fi stabilit că aceasta avea o malformaţie la inimă şi că artera aortă ar fi cedat, iar acest lucru a dus la deces. Adina ar fi trebuit să ajungă ieri din nou la spital, dar nu a mai apucat. Sistemul medical a fost încă o dată, neputincios…

În lipsa banilor şi a aparaturii de specialitate, oamenii mor cu zile fără ca nimeni să poată face ceva pentru a le salva vieţile. Soţul poliţistei, Cornel Vizitiu, a precizat că medicii l-au sfătuit să meargă la o clinică din Bucureşti doar dacă cunoaşte pe cineva, iar dacă nu… să aştepte până luni (ieri-n.r.). Pentru Adina a fost însă prea târziu. „Vineri s-a simţit mai bine şi am decis să o luăm acasă şi dacă se întâmpla ceva o aduceam iar la spital. Din câte am înţeles, avea ceva la inimă, din naştere, ceva patologic. Totul a venit subit. Mi s-a zis să o transfe-răm la o clinică de specialitate din Bucureşti doar dacă cunosc pe cineva, dacă nu, să aşteptăm până luni“, a declarat Cornel Vizitiu.

Dacă medicii ar fi ştiut concret că starea tinerei este cri-tică şi că este necesar să ajungă de urgenţă la o clinică de specialitate, atunci poate ar fi fost salvată. Există posibilitatea ca procurorii să facă cercetări în acest caz, deoarece moartea poliţistei este considerată suspectă. „Este înregistrată ca moarte suspectă. Se va face şi anchetă. În prezent se ocupă poliţia de acest caz, ulterior dosarul va ajunge la Parchet pentru a primi număr unic de înregistrare“, a precizat procurorul Paul Mihăilă, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Lacrimi pentru Adina

Înainte ca maşina în care se afla trupul neînsufleţit al Adinei să plece spre Ialomiţa, aceasta a poposit pentru câteva minute la sediul IPJ Vrancea, unde poliţista a muncit până aproape să nască. Cu lumânări aprinse şi cu ochii în lacrimi, colegii au aşteptat-o pe Adina pentru a-şi lua rămas bun. Apoi, maşina cu trupul neînsufleţit al Adinei Vizitiu a plecat spre comuna ialomiţeană Gheorghe Doja, acolo unde îşi va dormi somnul de veci. De când au auzit vestea, colegii poliţistei nu-şi pot reveni din şoc.

Adina Vizitiu a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti în anul 2007. Atunci s-a mutat la Focşani, împreună cu soţul său, Cornel Vizitiu, poliţist în cadrul Serviciului Economic.

Adina lucra ca ofiţer de cercetări penale în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. Erau momente când avea în lucru zeci de dosare, dar nu se plângea niciodată. Colegii spun despre ea că era omul perfect. „Am pierdut un om şi un poliţist deosebit. Adina era perfecţionistă, sociabilă şi foarte corectă. Niciodată nu se plângea de nimic şi îşi făcea meseria cu mare drag. Puţini oameni mai sunt ca ea şi este păcat că a murit la o vârstă atât de fragedă. Avea respectul şi stima tuturor“, a precizat comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Poliţiei Rutiere. Vestea morţii ei a căzut ca un trăsnet, în condiţiile în care nu era cunoscută cu probleme de sănătate şi niciodată nu a dat semne de boală. „Era un om şi un poliţist deosebit. Vestea morţii ei a şocat pe toată lumea. Mi-a fost colegă de birou la Cercetări Penale şi niciodată, nimeni nu a avut nimic să-i reproşeze. Suntem şocaţi cu toţii“, a precizat comisarul şef Tomiţă Păvăloiu.

Astăzi, peste 50 de colegi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea sunt plecaţi la Ialomiţa, pentru a o conduce pe Adina pe ultimul drum. Poliţiştii vrânceni au închiriat un autocar şi au plecat la primele ore ale dimineţii spre comuna Gheorghe Doja. „La înmormântare merg peste 50 de colegi. Este păcat că s-a întâmplat o astfel de nenorocire. Era tânără şi avea toată viaţa înainte. Din păcate, trebuie să trecem şi prin astfel de momente nefericite“, a spus inspectorul şef al IPJ Vrancea, comisarul şef Ionel Popescu.

IPJ a pierdut 3 oameni în 5 luni

Din iulie şi până acum, IPJ Vrancea a pierdut trei oameni. La jumătatea lunii iulie, agentul şef Florentin Trifan, din cadrul IPJ, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de circulaţie. Maşina condusă de acesta a ieşit de pe partea caro-sabilă şi s-a izbit de un trunchi de copac, în localitatea Sârbi, din comuna Ţifeşti. Poliţistul nu a mai rezistat până la spital, acesta decedând pe drum, în ambulanţă. Florentin Trifan avea funcţia de agent de pază şi supraveghere în cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ. O lună mai târziu, agentul şef Silviu Dediu a decedat şi el. Poliţistul a murit în urma unui stop cardio-respirator. Cu o noapte înainte de tragedie, el fusese la serviciu şi nimic nu anunţa tragedia. Silviu Dediu era agent de siguranţă publică în cadrul Poliţiei municipiului Focşani şi lucra ca om al legii de aproape 20 de ani.

monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.