spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Lacul Prodana din Bârlad se decolmatează (FOTO)

- Advertisement -
FONDURI… Suma aprobată de consilieri este de 280.000 lei pentru continuarea lucrărilor de igienizare, îndepărtare de strat vegetal și decolmatare puțuri din zona de agrement „Prodana”.

LUCRĂRI… Au fost demarate lucrările de decolmatare ale Lacului Prodana, în baza Proiectului de Hotărâre a Consiliului Local aprobat în luna iulie. Suma aprobată de consilieri este de 280.000 lei pentru continuarea lucrărilor de igienizare, îndepărtare de strat vegetal și decolmatare puțuri din zona de agrement „Prodana”. “Această investiție vine în întâmpinarea solicitării cetățenilor municipiului Bârlad, în vederea asigurării unui climat favorabil în Zona de Agrement Prodana. Aceasta este o dorință mai veche a cetățenilor și sperăm să o îndeplinim cât mai curând posibil”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

După alocările substanțiale de fonduri pentru domeniul educațional, la finalul lunii iulie, mai precis pe 30 iulie, la o nouă rectificare bugetară aprobată în Consiliul Local, alte sume importante din bugetul local au plecat spre anumite lucrări din oraș și mai ales spre Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. Astfel, conform proiectului inițiat de primarul Bârladului, devenit hotărâre de Consiliu Local, s-au alocat 55.000 lei pentru achiziționarea și montajul de sisteme de supraveghere audio-video, ce vor fi instalate pe holurile și în zonele adiacente saloanelor spitalului,  136.900 lei pentru achiziționarea unei ambulanțe noi pentru transportul bolnavilor între secții și alți 15.000 lei pentru reparații la Spitalul Nou.  Totodată, inițiatorul proiectului a mai primit aprobarea Consiliului Local și pentru alocarea sumei de 280.000 lei pentru continuarea lucrărilor de igienizare, îndepărtare de strat vegetal și decolmatare puțuri din zona de agrement „Prodana”, 30.000 lei pentru reamenajare acces alee principală Parc „V. I. Popa”, 30.000 pentru relocare și soclu statuie „Victor Ion Popa”, 30.000 lei pentru realizarea documentației tehnico-economice pentru supralărgirea străzii Stroe Belloescu, precum și alți 65.000 lei pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice la Şcoala Gimnazială «Episcop Iacov Antonovici»”. „O parte din aceste sume vine să completeze sprijinul necondiționat pe care l-am garantat pentru domeniile prioritare mandatului meu, respectiv sănătate și învățământ. Restul prevederilor bugetare vin în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor, care ne-au cerut continuarea lucrărilor la Prodana sau în parcul central. Avem în vedere toate celelalte domenii în care se cer intervenții bugetare rapide, însă trebuie mai întâi să ne uităm în buget și, așa cum am spus mereu, imediat ce identificăm resurse, le și dirijăm către nevoile bârlădenilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Poate urmeaza exemplul si autoritatile din vaslui cu lacul delea…cu amenajatul…caci de gratare se ocupa si la noi persoanele fara gram de bun simt si lasa dupa ei saci cu deseuri…

  2. Se amenajează pentru a se simți bine cocalarii care fac grătare în spațiile special amenajate, consumă alcool și ascultă manele. Efectiv ți se face scârbă.

  3. Nu sunteți in stare sa mergeți până acolo sa faceți niste poze? Acelasi poze le-am văzut cu toții, asta nu mai e o știre. E ceva gen copy paste! Mergeți pana la Prodana si pozați/ filmați toata mizeria lasata de animalele cu 2 picioare care sunt numiți oameni..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.