spot_img
23.3 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Lansare de carte pe ritmuri muzicale, la Bârlad!

- Advertisement -

POEZIE SI MUZICÃ… Iubitorii de literaturã sunt invitati la sfârsitul sãptãmânii, la Biblioteca Municipalã „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, unde va avea loc lansarea volumului de versuri „Ferestre în ziduri”, semnat de scriitoarea Dorina Stoica, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Bacãu. Iatã cum o descrie profesorul Gheorghe Clapa pe cunoscuta scriitoare din Bârlad: „Poezia Dorinei Stoica – o poartã deschisã spre sufletul ei dornic de a se întâlni cu alte suflete frumoase, dar si spre un alt posibil univers al unei lumi ce va sã vinã atunci când toti oamenii vor fi mai buni, mai credinciosi si mai iubitori.” – („Cristale de gând de gând”- 2019). Un moment artistic deosebit va fi sustinut de ansamblul instrumental – vocal „Eden” si de Grupul folk „Ecou”.

La Biblioteca Municipalã „Stroe S. Belloescu” va avea loc duminicã, 24 septembrie, începând cu ora 11.30, lansarea volumului de poezie „Ferestre în ziduri”, apãrut la Editura Rafet, semnat de scriitoarea Dorina Stoica.

Volumul „Ferestre în ziduri”, câstigãtor al Premiului „Nicolae Dabija” va fi prezentat publicului de poetul Constantin Marafet, directorul Festivalului International de Creatie literarã „Titel Constantinescu” de la Râmnicu Sãrat si de poeta Gabriela Ana Balan.

Evenimentul va continua cu prezentarea sustinutã de preotul Filimon Adrian Sorin despre cartea apãrutã anul acesta la Editura Eikon – „Minunea credintei” – Dorina Stoica.

Evenimentul literar va fi completat de un moment poetic-muzical asigurat de Grupul „Eden”, coordonat de profesoara Mara Fortu si Grupul de folk „Ecou” , coordonat de profesorul Cornel Plesu.

Ansamblul vocal – instrumental „Eden”, este o formatie care interpreteazã în stil personal piese religioase. Ultima piesã, al cãrei videoclip a fost realizat vara aceasta, „De-ai lua pe umeri crucea” a fost difuzatã pe mai multe canaleTV, si a avut un mare impact la public prin originalitatea interpretãrii, instrumentele arhaice si trãirea lãuntricã a copiilor, vizionarea videoclipului ducându-ne, pentru o clipã, la fericirea cea din Eden.

Cei opt folkisti ai grupului „Ecou” sunt cunoscuti pentru trofeele si premiile câstigate la numeroasele festivaluri muzicale, reusind prin performantele lor, sã ducã cu mândrie numele orasului nostru peste tot prin tarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. O mica observație pentru autoarea articolului: nu exista denumirea de membru titular al Uniunii Scriitorilor din România , ci doar de membru și atât.
  Membru titular se folosește în cazul Academiei Romane ceea ce nu-i cazul in situația de față, diferența fiind destul de pregnantă.

  • Aveti dreptate! Cu niste ani în urmă exista un stagiu de trei ani, iabsolut nutul . Acum nu mai este. Era destul de explicit dacă puneați punct după „Academiei Române! „.
   Mulți nu știu ce presupune nici a fi membru al Uniunii Scriitorilor, nici ce înseamnă a fi membru al Academiei! Române!

 2. Feriți-vă de cel mai mare escroc din Bârlad Miki Curelaru….face comanda de materiale și accesorii pentru acoperișuri….o parte rămâne la el….lucru de mântuială….apa sta în uluc….coama la casa strâmbă….daca comanda mai mult materiale le va tăia ….ca sa spună ca a ajuns …la fix.
  Un escroc din toate punctele de vedere!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.