-8 C
Vaslui
09-feb.-2023

Lansarea cărții “Haiducul din cetate”, primul volum al unei scriitoare din Bârlad, care debutează la 18 ani!

- Advertisement -

DEBUT… Sâmbătă 28 ianuarie, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Consiliul Județean Vaslui au deosebita plăcere de a vă invita la lansarea volumului de debut HAIDUCUL DIN CETATE, semnat de tânăra scriitoare Alexandra Drestaru. Deși foarte tânără, de curând a împlinit vârsta de 18 ani reușește să scrie un roman de aproape 400 de pagini la care în curând se vor mai adăuga alte 3 volume. Autoarea inițiind acest proiect amplu „din dragostea pentru lectură dorind să ofere cititorilor propriul roman în care să devină demiurgul personajelor”. Evenimentul va avea loc la Pavilionul expozițional Marcel Guguianu începând cu ora 12.00 Prezintă înv. Gheorghe ȚICĂU.

Încercând să facem câteva trimiteri la evoluția scriitoricească a autoarei trebuie spus că aceasta a studiat la Școala Gimnazială „N.N. Tonitza” până în clasa a VI-a, pianul fiind prima ei dragoste. S-a transferat mai apoi la școala “Iorgu Radu” unde a terminat clasa a VIII-a, an școlar în care a participat la etapa națională a Olimpiadei de Religie, unde a obținut mențiune. A urmat cursurile Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, fiind acum în ultimul an de studiu preuniversitar (clasa a XII-a). În timpul liceului a participat la numeroase concursuri și festivaluri literare, a moderat evenimente ce au avut loc în incinta liceului, iar cu timpul și-a deschis un cont de YouTube – Cărțile de Platină, unde promovează autorii români contemporani, vorbind cu ei în cadrul interviurilor. Anul trecut a câștigat Trofeele secțiunii de Eseu și Science Fiction, dar și premiu I – Poezie, la concursul „Luceafărul” aflat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Alexandra Drestaru se dovedește a fi o tânără extrem de conștientă de ceea ce dorește să facă în viață spunând, ca un crez al ei că „mi-a plăcut să fac mai mult decât mi s-a cerut… am crezut că cel mai rău lucru pe care o persoană o poate spune despre mine ar fi că sunt mediocră. Vreau să trec de pragul obișnuitului… și astfel am început lucrul la seria Haiducul din Cetate”. Iubește muzica, actoria, cărțile și poeziile lui Eminescu.

«”Muzica este singurul limbaj pentru care nu ai nevoie de alfabet, prin actorie, bucăți din sufletul tău rămân legate de scena pe care actorii sunt prinși în transa piesei, a rolurilor care devin una cu ei. Cărțile te smulg din cotidianul absurd, mediocru și murdar de monotonie și-ți dau acea gură de aer proaspăt care te ridică de jos, îți dau aripi și te înalță spre cerul de dincolo de norii problemelor personale. Poeziile sunt acele locuri din inima poetului unde poți ajunge doar dacă te zbați în dansul cuvintelor și al sentimentelor”, sunt câteva cuvinte a celei care la o vârstă atât de fragedă reușește să scrie primul său roman și vă invit să-i fiți alături la acest moment cu totul special în viața ei. Sunt convins că lansarea acestei cărți este doar începutul unei frumoase cariere» a precizat dr. Mircea Mamalaucă, directorul Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad. Prezintă înv. Gheorghe ȚICĂU Organizatorul dr. Mircea Mamalaucă.

Partener media: media TRUST Romania, Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Bârlad Value Center.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.