Lãsatã de izbeliste de medici, rãpitã si agresatã de tiganii din Bârlad!

INCREDIBIL Cazul femeii dispãrutã de la CPU Bârlad, dupã ce a bãut accidental clor, s-a complicat. Femeia, Lilica Sîrghie, din Gãgesti, a reapãrut ieri dimineatã la domiciliu, dar starea ei era jalnicã: bãtutã, cu capul spart, agresatã si vizibil speriatã. Familia a anuntat imediat Politia Bârlad. Politistii au deschis imediat un dosar de cercetare penalã pentru cã femeia acuzã faptul cã a fost rãpitã din fata spitalului de pe 25 noiembrie de niste cetãteni de etnie rromã si dusã la domiciliul lor, unde a fost agresatã zilnic . Se verificã inclusiv suspiciunea de agresiune sexualã. Familia femeii este fericitã cã aceasta a fost gãsitã în viatã, dar vrea sã stie si ce i-au fãcut tiganii din Bârlad si vor ca acestia sã fie pedepsiti.

O familie din satul Giurcani, comuna Gãgesti, si-a cãutat zile întregi cu disperare o rudã (sotia, mama, soacra si cumnata), care a dispãrut de la Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) al Spitalului de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad. Femeia, Lilica Sîrghie, de 46 de ani, bolnavã psihic grav, a ajuns cu ambulanta la CPU pe 25 noiembrie, la prânz, iar când au ajuns si rudele, n-au mai gãsit-o acolo, femeia plecând cu voia medicilor care au pus-o sã semneze pe foaia de observatie cã pleacã la cerere! A fost cãutatã cu politia, fiind depusã o plângere în acest sens la Politia Bârlad. Dar ieri dimineatã, membrii familiei, care îsi pierduserã speranta cã femeia va mai fi gãsitã în viatã, au avut parte de o surprizã de proportii: Lilica Sîrghie a apãrut în satul Giurcani, comuna Gãgesti, acasã! Si nu oricum, ci bãtutã mãr, cu lovituri pe fatã si corp, cu capul spart si în stare de soc. Imediat cum au vãzut-o, fetele si sotul ei au sunat la Politia Bârlad anuntând aparitia si halul în care a ajuns acasã. Politistii bârlãdeni au venit la Gãgesti si au luat femeia, care spunea cã ar fi fost rãpitã din fata spitalului, în ziua când a fost la CPU, si trimisã apoi acasã. Au dus-o din nou la CPU, unde, împreunã cu fetele femeii, au solicitat sã fie investigatã medical, pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat si ce leziuni are. Existã suspiciunea cã femeia ar fi fost nu numai agresatã fizic, ci si sexual (violatã). Toate aceste presupuneri urmeazã a fi investigate de politistii bârlãdeni. Lilica Sîrghie le-a spus politistilor cã ar fi fost sechestratã de o familie de etnie rromã, care stã prin zona Confectii, la iesirea din Bârlad, spunând cã nu stie adresa, dar stie sã îi ducã acolo, unde, spune ea, ar fi fost adusã cu forta, dupã ce a fost rãpitã din fata spitalului bârlãdean. Vom reveni cu detalii în functie de rezultatul anchetei.

Vã reamintim cã sâmbãtã, 25 noiembrie, Lilica Sîrghie, din satul Giurcani, comuna Gãgesti, persoanã cu handicap, fiind bolnavã psihic de peste 12 ani (având schizofrenie si stãri grave de depresie), a înghitit la domiciliu hipoclorit. A fost lãsatã nesupravegheatã câteva clipe si, fiind depresivã, a luat sticla cu clor si a bãut din ea. Familia, formatã din sot si trei fete, care erau acasã, a sunat la 112 si a fost chematã Ambulanta, care a transportat-o, în jurul orei 11.00, la spitalul din Bârlad. Nu au fost acceptati membri ai familiei în Ambulantã, asa cã, pe la ora 14.00, a ajuns si nora Lilicãi Sîrghie la spital, cu cardul de sãnãtate. Dar de la CPU, medicul Dorina Terchi i-a spus cã nu se aflã nimeni înregistrat cu numele respectiv la CPU. Femeia semnase foaia de observatie precum cã pleacã acasã la cererea ei! Si de atunci, timp de 11 zile, nimeni n-a mai stiut de ea, fiind cãutatã prin tot Bârladul si împrejurimi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ