spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Lãsati câinii, salvati copiii!

- Advertisement -

Copilãrie de cosmar în judetul Vaslui!

CRUNT Considerat ca fiind unul dintre cele mai sãrace din tarã, judetul Vaslui bate orice record si când vine vorba de violentã si abuz asupra minorilor. De la începutul anului si pânã în prezent au fost înregistrate zeci de cazuri care au oripilat opinia publicã din toatã tara. Incestuosul din Bãcani, cel care si-a violat ani de zile propriile fiice sau femeia din Serbotesti care si-a incendiat bebelusul si apoi la aruncat în latrinã sunt doar douã exemple sugestive. E greu sã uiti asemenea orori din partea unor asa-zisi pãrinti. Au fost si copii norocosi pe care autoritãtile i-au scos din iadul de acasã. Celebru este cazul celor cinci frati din Bârlad. De foame, acestia îsi mâncau propriile fecale. Pe de altã parte, anul acesta s-au înregistrat zeci de cazuri în care minorii au sãvârsit diverse infractiuni.

Ca niciodatã, anul acesta s-au înregistrat o sumedenie de cazuri care au îngrozit opinia publicã. Copii ucisi de pãrinti, maltratati, abuzati sexual sau înfometati, este tabloul complet al ororilor petrecute în judetul nostru în doar câteva luni. De referintã este cazul incestuosului din Bãcani care si-a violat ani la rând propriile fiice. Cosmarul ar fi început prin 2009, când cea mai mare dintre fete (atunci în vârstã de 12 ani) a fost abuzatã sexual pentru prima oarã de cãtre tatãl biologic. Ani la rând aceasta a îndurat chinuri groaznice, fiind supusã la tot felul de perversiuni. Potrivit vecinilor, într-o zi nu a mai rãbdat si a fugit de acasã la un bãiat din satul Untesti. Ionel Bãlan si-a îndreptat atentia atunci spre cea mai micã dintre fetele sale, care abia împlinise vârsta de 12 ani. Prin acelasi calvar a trecut si ea luni de zile, fãrã ca cineva sã bãnuiascã ce se întâmplã în casa acestora. Totul pânã când bãrbatul s-a dat si la fiica mijlocie. A fost singura care l-a înfruntat si a mers sã povesteascã cadrelor didactice prin ce cosmar trece acasã. Pentru faptele sale incestuosul a fost condamnat la ani grei de închisoare. O altã faptã oribilã, desi nu din partea pãrintilor, s-a consumat în luna iunie în localitatea Mânjesti. Atunci, o fetitã, în vârstã de doar 9 ani, a fost batjocoritã fãrã milã de un vecin, cu 11 ani mai mare. Acesta a chemat-o în curte pe copilã si pe fratele ei mai mic sã culeagã cirese. A profitat de un moment în care a rãmas singur în casã cu fata si a violat-o. Degeaba s-a opus copila. Când a auzit tipete, bãietelul s-a întors în locuintã si a dat peste cei doi. A fugit într-un suflet acasã si si-a alertat mama, însã niciunul dintre ei nu a povestit ce s-a întâmplat de fapt. Abia în ziua urmãtoare, mezinul a prins curaj si le-a spus pãrintilor ce a vãzut. Agresorul a fost retinut de politisti si, ulterior, arestat preventiv pentru viol. Suferintele îndurate de acesti copii sunt greu de descris în cuvinte. Cu certitudine, aceste întâmplãri le vor marca toatã viata.

Si-au ucis copiii

Cei mai multi dintre acesti „monstri” îsi vor ispãsi pedeapsa pentru multi ani. Nu a fost si cazul criminalului din Solesti, care, în luna octombrie anul trecut, si-a ucis fiica în vârstã de 5 ani si pe bunicul acesteia cu sapa. El a fost gãsit la sfârsitul lunii trecute spânzurat cu cearceaful în celula sa de la Penitenciarul din Bacãu, unde îsi ispãsea pedeapsa. Bãrbatul fusese condamnat pe viatã pentru fapta sa. Tot în luna august, o femeie, în vârstã de 24 de ani, din localitatea Serbotesti, a intrat în atentia politistilor, dupã ce vecinii au sesizat faptul cã, desi o stiau însãrcinatã, aceasta nu mai avea burta mare si nici nu au vãzut-o cu copilul în brate. Oamenii legii au descoperit grozãvia de care a fost capabilã tânãra, în scurt timp. Au gãsit cadavrul incendiat al unei fetite în toaleta din spatele casei si au luat-o la întrebãri. A recunoscut, în parte, ce a fãcut, iar cazul a fost preluat de procurorii criminalisti din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui. A fost internatã în sectia Psihiatrie, iar pe numele ei a fost deschis dosar penal pentru pruncucidere. Se pare cã aceasta a rãmas singurã, dupã ce sotul a pãrãsit-o când a aflat cã este însãrcinatã cu un alt bãrbat. Ea mai avea încã doi copii, unul de doi ani si unul de sase ani. Un alt caz de pruncucidere a avut-o în centrul atentiei pe o asistentã maternalã (!?!) din Zorleni. Aceasta, în vârstã de 39 de ani, a ajuns în atentia politistilor, dupã ce si-ar fi aruncat copilul nou-nãscut în WC-ul din curtea casei. Femeia a ajuns în stare gravã la spital, iar medicii si-au dat seama cã tocmai nãscuse. A fost anuntatã politia, iar în urma cercetãrilor efectuate la locuinta femeii, cadavrul bebelusului a fost gãsit în latrinã. Specialistii ne-au confirmat atunci cã în niciun caz nu se poate vorbi de o nastere spontanã, în conditiile în care nou-nãscutul avea 4,5 kilograme, iar femeia nu se afla la prima nastere. Cazul a fãcut vâlvã la acea vreme deoarece femeia era asistent maternal, având în plasament doi copii minori si încã doi copii ai sãi. Desigur, nu putem încheia acest capitol fãrã a reaminti de o altã întâmplare, care ar fi putut costa viata unui fetite în vârstã de 3 ani. Totul s-a petrecut în luna august, în localitatea Orgoesti. Dupã o zi petrecutã în sat, tatãl s-a întors acasã bãut si cu chef de ceartã. Sotia i-a reprosat cã umblã numai cu bãutura în cap si i-a spus cã s-a sãturat sã trudeascã singurã pentru familie. Nervos, el a pus mâna pe un pietroi si l-a aruncat spre femeie. Numai cã aceasta a apucat sã se fereascã, iar lovitura a încasat-o copila. La scurt timp, fetita a fost transferatã în stare gravã la Iasi cu un ellicopter SMURD.

Scosi din familie

Reprezentantii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui au scos din familie anul acesta zeci de copii care erau neglijati si exploatati. Amintim aici povestea tristã a unei fetite din localitatea Valea Popii. În urmã cu doi ani aceasta a povestit, într-o emisiune televizatã, cã îsi dorea sã meargã la scoalã, sã învete carte si sã devinã un om puternic. Asta în timp ce tatãl sãu vitreg îi interzicea sã-si facã temele si o obliga sã munceascã în gospodãrie, în locul lui. Mama sa nu îi era de nici un ajutor, fiind preocupatã mai mult de bãuturã. Au trecut anii si cu sprijinul unei femei din Timisoara fata a mers la scoalã. Într-o zi, diriginta a sesizat autoritãtile, dupã ce eleva a venit la scoalã bãtutã si cu urme de muscãturi pe brate. Dupã efectuarea anchetei sociale, minora a fost preluatã de un asistent maternal. În luna mai, cinci frati flãmânzi, murdari si speriati, cu vârste cuprinse între 2 si 12 ani, din satul Bãltati, au fost scosi din familie cu mare scandal. Mama nu era lângã ei, fiind plecatã în sat dupã tigãri. Doar bunica din partea tatãlui, care i-a ocrotit cum a putut în toti acesti ani, s-a despãrtit cu greu de nepoti. Cei cinci frati trãiau în conditii greu de imaginat. Cu un tatã plecat la muncã în tarã si o mamã aflatã mai mereu în stare de ebrietate, copiii rãmâneau în grija bunicii. Alti cinci frati au fost scosi din familie zilele trecute la Bârlad. Cazul a fost sesizat de cãtre vecini autoritãtilor locale. Copiii, cu vârste între cinci luni si nouã ani, trãiau împreunã cu pãrintii într-o mizerie cumplitã. Nu aveau curent electric, nici apã, iar locuinta nu era mobilatã. Putinele lucruri pe care le mai aveau în casã au ars în urma unui incendiu. Doar o minune a fãcut ca cei mici sã scape cu viatã. Cel mai mare, în vârstã de nouã ani, suferã de autism. L-a scos din flãcãri în ultima clipã fratele de sapte ani. Pãrintii nu erau acasã în acel moment. Ei plecau adeseori si uitau sã se mai întoarcã. Nu le-a pãsat niciodatã de cei mici. În urma sesizãrilor fãcute de vecini, reprezentantii de la Protectia Copilului au fãcut nenumãrate vizite la domiciliul acestei familii. Pãrintii au promis cã vor face tot posibilul ca micutii sã beneficieze de hranã, de haine si de tot ceea ce le este necesar. N-au fãcut nimic. Vecinii au povestit autoritãtilor cã de foame, copiii mâncau si propriile fecale. Patru dintre ei au fost luati deja în asistentã maternalã. Cel mai mare este gãzduit în prezent la Centrul de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.