spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Laszlo Tokes sfidează legile FIFA: A cerut rejucarea unui meci la care a luat parte şi fiul său

- Advertisement -

Ce poţi să faci când eşti vicepreşedintele Parlamentului European şi tată de fotbalist? Poţi, de exemplu, să ceri rejucarea unui meci pentru că nu ţi-a plăcut arbitrajul. A făcut-o Tokes Laszlo, vicepreşedintele Parlamentului European pentru fiul său, jucător într-o echipă din liga a V-a.

Partida dintre Vadu Crişului şi Partium Oradea, terminată cu 2 la 2. De aici s-a tras supărarea lui Tokes Laszlo. Europarlamentarului nu i-a plăcut arbitrajul şi s-a gândit să repare greşeala printr-o scrisoare scrisă de mână pe o hârtie cu antetul Parlamentului European:

„Ca tată al unui jucător din echipa de fotbal Partium FC am luat de cunoştinţă cu mâhnire cele întâmplate la meciul de fotbal dintre echipa lui şi cea din Vadul Crişului. În calitatea mea de vicepreşedinte al Parlamentului European responsabil – între altele – pentru domeniul de sport consider drept inacceptabil atitudinea vădită părtinitoare al trioului de arbitrii.”

Tokes susţine că funcţia l-a obligat să reacţioneze. “Domnul Tokes este, ca vicepreşedinte, responsabil pentru sport”, a declarat Demeter Szilard, consilierul vicepreşedintelui Parlamentului European.

Cât priveşte scrisorea, n-ar avea valoare oficială pentru că e scrisă cu pixul. “Antetul apare dar a scris în manuscris, deci nu e o scrisoare oficială”, susţine Demeter Szilard.

La Bruxelles regulile sunt însă altele. “Niciodată documentele europene, inclusiv cele folosite în cabinetele parlamentarilor, nu pot fi folosite decât în interesul PE şi nu pentru chestiuni private care antrenează probleme
de familie”, a declarat Norica Nicolai, europarlamentar.

Din cabinetul europarlamentarului Tokes lucrurile se văd altfel. “Daca e vorba de domnul Tokes sau cineva din cadrul comunităţii maghiare, vorbim despre principii. Dacă e vorba de Gigi Becali sau proprietarul clubului Bihor, nu avem principii”, e de părere Demeter Szilard, consilierul lui Tokes.

Tokes Laszlo şi fiul său par
să fie singurii care au văzut miza meciului de la Tileagd.

“Nu e aşa important ca in Liga1”, a spus Lazăr Călin, libero la Vadul Crişului. “Domnii, dacă nu au avut puterea să câştige pe teren au crezut că se pot lua de arbitri”, a spus Lădar Răzvan, arbitru central în partida Stânca Vadu Crişului – CSU Partium Oradea.

În ce priveşte regulamentul FIFA, interzice implicarea politicului în fotbal indiferent în ce divizie sau ţară se joacă o partidă.

antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.