spot_imgspot_img
12.5 C
Vaslui
04-mai-2024

Laurenţiu Mironescu şi ceilalţi 27 de inculpaţi rămân în arest preventiv

- Advertisement -

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, marţi, menţinerea în arest preventiv a fostului secretar general în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Laurenţiu Mironescu şi a altor 27 de inculpaţi din dosarul privind contrabanda din portul Constanţa.

Instanţa a respins recursul acestora la decizia prin care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor anticorupţie. Decizia ÎCCJ este definitivă.
Laurenţiu Mironescu a declarat, marţi, în instanţă, că funcţia pe care a ocupat-o în MAI a venit ca o ofertă din partea ministrului Traian Igaş, care i-a spus să abandoneze activitatea politică şi să se dedice exclusiv activităţii din minister.

Laurenţiu Mironescu a declarat în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că nu a intervenit niciodată într-o situaţie privind activitatea din vămi şi că nu-i cunoaşte pe ceilalţi inculpaţi din dosar cu excepţia a două-trei persoane pe care le-a cunoscut în situaţii particulare, oferind exemplul unui fost coleg de liceu. „Mi-am dorit funcţia de director al Portului Constanţa după ce am pierdut un loc în colegiul Constanţa la alegerile din 2008. Deoarece situaţia mea politică a fost una de marginalizare, nu am primit susţinere pentru ocuparea funcţiei de director al portului, deoarece se crease o prăpastie între poziţia mea politică şi factorii de decizie”, a adăugat Mironescu.

El a mai spus că ultima discuţie avută cu Mircea Banias a avut loc în decembrie 2009, iar între ei era o ”relaţie încordată” din cauza disensiunilor politice. „Am văzut, din cele prezentate, că eu împreună cu Mircea Banias asiguram protecţia grupului. Eu nu am putut să ofer protecţie externă, nu am putut să-mi ofer protecţie nici mie”, a explicat Mironescu.

La întrebarea procurorului, acesta a recunoscut că este acţionar, împreună cu Mircea Banias şi Ioan Bălan, la o societate comercială, însă a spus că este vorba despre o societate cu 17-18 angajaţi care se află „pe un plus firav”, iar activitatea ei este condusă de administratorul Nicolae Kiss.

Întrebat de procuror dacă este proprietarul terenului pe care a fost construită casa lui Alin Pilcă, Mironescu a confirmat acest lucru, precizând că între el şi Pilcă există o relaţie „de sinceră prietenie” fiind rude, deoarece părinţii săi i-au cununat religios pe părinţii lui Pilcă.

Laurenţiu Mironescu le-a cerut judecătorilor să fie pus în libertate deoarece nu reprezintă un pericol public, dovadă fiind şi funcţiile pe care le-a ocupat în trecut.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.