26 C
Vaslui
16-aug.-2022

Lăutarii, luați pe sus de mascați cu câini: 20 de muzicanți, reținuți! (VIDEO)

- Advertisement -

PERCHEZIȚII… Descinderi de amploare în dimineața zilei de 1 Iunie, în zona Bârlad. Zeci de polițiști și jandarmi au intrat peste lăutari în casă, aceștia fiind suspectați de înșelăciune. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat 23 de percheziții domiciliare. Majoritatea perchezițiilor au fost în zona Bârlad, iar vizate au fost persoane care au obținut ajutoare de la stat, în perioada pandemiei, folosindu-se de declarații false. În urma descinderilor, aproximativ 25 de persoane au primit mandate de aducere la sediul Poliției Municipale Vaslui, unde au fost audiate într-un dosar întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Lăutarii sunt acuzați că pe perioada pandemiei au încheiat contracte fictive pentru prestări servicii, doar pentru a putea încasa ajutoarele date de stat. La finalul audierilor, 20 de persoane au primit mandat de reținere pentru 24 de ore. Este vorba despre patru femei cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, toate cu domiciliul în Bârlad și 16 bărbați, între 22 și 50 de ani, din care, 14 din Bârlad, unul din Perieni și unul din Puiești.

În dimineața de 1 iunie, peste 80 de polițiști și 60 de jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au pus în aplicare 23 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Vaslui. În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

“În perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi folosit documente falsificate pentru obținerea unor sume de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlu de indemnizație de sprijin, pentru persoane care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și conexe și se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea, în contextul pandemiei. Prejudiciul estimat în cauză este de 200.000 lei. Persoana vătămată este Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui. La finalul audierilor, 20 de persoane au primit mandat de reținere pentru 24 de ore. Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău “Alexandru cel Bun”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. In astfel de cazuri,se impunea o minima verificare inainte sa se faca platile.Nu stiu de ce atata graba…Se putea ,simplu, dovedi ca sunt declaratii false.Acum se va lasa cu pedepse,recuperarea sumelor…etc.

  2. In sanatate ARAFAT ET COMPANY CAND SUNT CALCATI DE MASCATI PENTRU MASCARADA DIN PERIOADA PANDEMIEI CAND S-AU ARUNCAT PE FERESTRA FOARTE MULTI BANI PUBLICI. SA VA FIE RUSINE CA ACOPERITI MARILE FURACIUNI SI DATI ,,EXEMPLU” CA VA FACETI TREABA CU NISTE AMARATI. ASTA E POLITICA USR/PNL DE A TERMINA SI PARTEA CULTURAL DISTRACTIVA DIN ROMANIA . POPORUL TREBUIE SA SE INCHINE LA ,,ICOANELE USR” S-A REINTORS 1907,1929, LA FEL CA INAINTASII LOR , NU AU INVATAT NIMIC DIN ISTORIE , DAR NUMAI SA NU FACA CANALE, TOT CA INAITASII LOR-DOAMNE FERESTE!

  3. Ce rapid se mișcă anchetatorii pentru prostime, sa nu-ți vina sa crezi! 200000 ptr 20 persoane vine 10.000 pe persoană au luat și ăștia vreo 1000 de lei pe lună și vine să le ia gâtul. Iar ptr marii balauri din politică cu zeci de milioane de furaciuni dosarele sunt neatinse, nimeni nu vine sa le deranjeze vreun fir de păr! Vrem marea resetare în justiție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.