Lectie de viatã : au înfruntat greutãtile vietii, dar au reusit ! Fratii gemeni Harabagiu, sefi de promotie ai Liceului cu Program Sportiv Vaslui

PREMIERÃ…Gemenii Harabagiu au terminat liceul cu media generalã 9,23, diferenta dintre mediile celor doi reducându-se pe ultima sutã de metri, astfel devenind amândoi sefi de promotie ai Liceului cu Program Sportiv. Acest eveniment este nemaiântâlnit în istoria unitãtii de învãtãmânt. “Felicit întregul grup al clasei a XII-a B pentru rezultatele obtinute, dar nu pot sã nu remarc si sã subliniez munca si seriozitatea celor doi frati Sabin Costelus si Adelin Petrisor Harabagiu, care au reusit sã devinã sefi ai Promotiei 2021 de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui”, a scris dirigintele acestora, Valentin Damian, într-o postare din mediul online. Desi au absolvit cu note mari cele 12 clase, bãietii nu se lasã distrasi de titulatura primitã si rãmân concentrati pe examenul de bacalaureat. “Obiectivul nostru a fost sã învãtãm cât mai bine, iar titulatura de sefi de promotie a venit ca un plus si ca rezultat al muncii noastre, dar rãmânem cu picioarele pe pãmânt, constienti cã urmeazã cel mai important examen din viata noastrã“, au spus bãietii.

Povestea celor doi frati proveniti din mediul rural, din satul Târzii, oferã o importantã lectie de viatã elevilor care au avut toate conditiile pentru a ajunge la performante educationale, însã nu au fãcut-o. Bãietii au fost crescuti cu greu, dar cu multã atentie de o mamã luptãtoare, dupã ce tatãl acestora a decedat când ei erau doar în clasa a 8-a. Cu drag de învãtãturã si multã seriozitate, gemenii au ajuns cei mai buni din liceul lor, fiind desemnati sefi de promotie. “Nu credem cã este neapãrat vorba despre un secret ,ci despre multã muncã si ambitie”, au rãspuns bãietii, întrebati care este secretul rezultatelor lor. “Am fost îndrumati si încurajati de familie, prieteni si de fiecare profesor în parte, însã cel mai mult ne-a sustinut domnul diriginte Damian Valentin, si domnisoara directoare Ramona Pavel. Pe aceastã cale le multumim tuturor, lor le datorãm reusita!”, au adãugat fratii Harabagiu. Pentru ei, “anii de liceu au însemnat bucurii ,emotii ,experiente plãcute, dar si neplãcute trãite alãturi de colegi si profesori minunati”. Desi, fiind talentati la fotbal, ne-am gândi cã materia lor preferatã este sportul, în realitate, obiectele lor preferate sunt istoria si limba românã.” Poate sunã greu de crezut, însã materiile preferate au fost istoria si limba românã, acordându-le mai multã atentie, stiind cã sunt necesare si la examenul de bacalaureat”, a spus Sabin. Adelin este de pãrere cã toate materiile adaugã un plus de cunoastere elevilor, însã obiectul care conteazã cel mai mult este limba si literatura românã. “Fiecare materie este importantã pentru un elev, însã cea mai importantã este de departe limba românã, urmatã de limbile strãine”. Când nu erau ocupati cu învãtatul sau cu treburile prin gospodãrie, cei doi au gãsit timp si de activitãtile extrascolare: “Ca activitãti extrascolare, am participat la Campionatele Nationale de Fotbal U17 si U19″. În viitor, fratii doresc sã devinã ofiteri, însã nu exclud nici varianta de a deveni profesori de sport.”Deocamdatã, noi ne-am orientat spre Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, însã si Facultatea de Educatie Fizicã si Sport rãmâne o optiune”, au explicat fratii.

Menirea unui profesor nu este sã creeze elevi asemeni imaginii lui, ci sã ajute elevii sã îsi creeze propria lor imagine”

Într-o postare în mediul online, dirigintele gemenilor, Damian Valentin, a adresat câteva cuvinte de laudã la adresa bãietilor. “Menirea unui profesor nu este sã creeze elevi asemeni imaginii lui, ci sã ajute elevii sã îsi creeze propria lor imagine”.De aceea, atunci când esti profesor, nu poti vedea roadele unei zile de muncã. Ele sunt invizibile si rãmân asa poate foarte multi ani. Pot spune doar cã un adevarat profesor îsi aparã elevii fatã de influenta lui personalã, el trebuie sã abatã privirile elevilor de la sine pentru a le dezvolta personalitatea lor, propriul si unicul EU……..În aceste clipe, datoritã vointei lor, cred cã am reusit în cele din urmã ceea ce mi-am propus în calitate de profesor diriginte, si anume sã dezvolt propria personalitate a elevilor mei. Felicit întregul grup al clasei a XII-a B pentru rezultatele obtinute, dar nu pot sã nu remarc si sã subliniez munca si seriozitatea celor doi frãtiori Harabagiu V. Sabin Costelus si Harabagiu V. Adelin Petrisor, care au reusit sã devinã sefi ai Promotiei 2021 de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ